ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

26/7 ● 9/8 ● 13/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
580
αναλυτικά

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ
Start your journey

1η μέρα  : Αθήνα-Νις 

Aναχώρηση της στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ για το συναρπαστικό μας ταξίδι. . Με ενδιάμεση στάση στην Λαμία και Λάρισα συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων συνεχίζουμε την διαδρομή μέσω των Σκοπίων για το ΝΙΣ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα  : Νις – Βουδαπέστη ( Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη ).

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση μέσω Βελιγραδίου και Νόβισαντ για το μαργαριτάρι του Δούναβη την μαγική Βουδαπέστη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε (έξοδα ατομικά) μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Δούναβη για να δείτε τη πόλη ζωγραφισμένη μέσα από τα καθαρά νερά του ποταμού.

 

3η μέρα  : Βουδαπέστη – Ξενάγηση 

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης που σίγουρα θα σας γοητεύσει. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων όπου θα δούμε τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας , τις κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού που είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ , τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας ,  την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268 και ύψος 96 μ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης, που αποτελείται από επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα της τριγύρω περιοχής. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας για μια πρώτη περιπατητική γνωριμία με τη πόλη στο γειτονικό πεζόδρομο VΑCΙ με την έντονη εμπορική ατμόσφαιρα της αγοράς της καθώς και ένα καφέ με γλυκούς πειρασμούς στη πολυτελή σάλα του cafe ΖΕΡΜΠΩ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα  : Βουδαπέστη – Πράγα  - Προαιρετική κρουαζιέρα στο Μολδάβα

Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε την σημερινή μας ημέρα με τελικό προορισμό την Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε (έξοδα ατομικά) μια μίνι κρουαζιέρα στο Μολδάβα όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της Πράγας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.     

 

5η μέρα  : Πράγα – ξενάγηση Καστρούπολης & παλιάς πόλης

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με την ξενάγηση της Καστρούπολης όπου θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι , το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Πράγας ( Stare Mesto ), η οποία θα μας μαγέψει με την ομορφιά την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Θα θαυμάσουμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400 με τους αποστόλους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέρος , τον ύψους 65 μ. Πύργο της Πυρίτιδας , την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον Μολδάβα με τα 30 αγάλματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πράγας και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα καφέ της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ομπέτσνι Ντουμ, με το χαρακτηριστικό του τρούλο, που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στην Πράγα, Σμετάνα Χολ . Για το βράδυ σας προτείνουμε να  παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά , μπορείτε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.

 

6η μέρα  : Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ

Μετά το πρόγευμα , αναχωρούμε οδικώς για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (110 χλμ.), πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της. Στην ξενάγησή μας , θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Για τους λάτρεις των αγορών , στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα , θαυμάσιες πορσελάνες , λινά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα  : Πράγα-Τσέσκυ Κρουμλόβ-Βιέννη  

Πρόγευμα και την σημερινή ημέρα θα αναχωρήσουμε για την αυτοκρατορική Βιέννη , αφού απολαύσουμε μια εκδρομή στο πανέμορφο Τσέσκι Κρουμλόβ στα νότια της Πράγας όπου θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ (170 χλμ.), ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγική τοποθεσία στην καμπή του ποταμού Βλτάβα το κάστρο κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος και  ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο . Αργότερα συμπεριελήφθη στη λίστα της UNESCO.  Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της καστρούπολης για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα . Θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Για τους λάτρεις των αγορών , στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα , θαυμάσιες πορσελάνες , λινά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.  Θα συνεχίσουμε την σημερινή μας ημέρα με τελικό προορισμό την Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα . Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η μέρα  : Βιέννη - Ξενάγηση πόλης και Ανάκτορα Σένμπρουν-Εκδρομή στα Δάση Βιέννης & Μάγιερλινγκ   

Πρόγευμα και στην προγραμματισμένη μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε την πόλη που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ , τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και η ξενάγησή μας κλείνει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία  να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Θα ακολουθήσει εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

9η μέρα    : Βιέννη – Νις     

Πρόγευμα και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την περιοχή του Νις . Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η μέρα  : Νις – Αθήνα      

Πρόγευμα και αναχώρηση από την Σερβία για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων συνεχίζουμε την διαδρομή μας με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα.  

 

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα .
 • Οι διανυκτερεύσεις του ΝΙΣ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο Κρούσεβατς
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε κάθε προορισμό  
 • Πρόγευμα καθημερινά .
 • Εννέα ( 9 ) δείπνα ή γεύματα εντός ξενοδοχείων ή εκτός σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με πολυτελές πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών . 
 • Αρχηγός συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής .   
 • Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία & λοιπά αξιοθέατα . 
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

165

Start your journey