ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΒΙΕΝΝΗ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΒΙΕΝΝΗ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

1/6 ● 15/6 ● 22/6 ● 29/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
325
αναλυτικά

Βουδαπέστη - (Βιέννη) - Βελιγράδι
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Νις/Σερβία

Αναχώρηση στις 06:30΄ από Αθήνα για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η μέρα: Νις - Βουδαπέστη/Ουγγαρία

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι - την πρωτεύουσα της Σερβίας - και το Νόβισαντ, φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το "Παρίσι της Ανατολής", η πανέμορφη Βουδαπέστη, μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά Μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στον Δούναβη, απολαμβάνοντας έτσι την νυκτερινή όψη της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η μέρα: Βουδαπέστη, Ξενάγηση    

Η ξενάγησή μας ξεκινά από τη Βούδα και τον λόφο του Γκέλερτ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά), διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί.

 

 

 

4η μέρα: Βουδαπέστη (Βιέννη)

Αφιερώσετε σήμερα την ημέρα σας στην πόλη, για περιπάτους, επισκέψεις, αγορές ή εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε την πρότασή μας για προαιρετική ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη. Η περίπου τρίωρη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην πόλη του Στράους, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η μέρα: Βουδαπέστη - Βελιγράδι - Νις/Σερβία

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και συνεχίζουμε για Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η μέρα: Νις - Αθήνα

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.

 

 

 

 

                                   

Σημειώσεις:

• Στην Πασχαλινή αναχώρηση 25/4, θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στον ορθόδοξο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Βουδαπέστη • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να  πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Start your journey