ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Γιατι να πάτε: 
Δώρο 1 διανυκτέρευση στη Βιέννη & η εκδρομή στη Μπρατισλάβα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

26/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
450
αναλυτικά

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Start your journey

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη . Επιβίβαση στο πούλμαν και ακολουθεί απογευματινή περιήγηση της Βιέννης όπου θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα περίφημα αξιοθέατα της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στους πανέμορφους δρόμους της πόλης.Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ(Ξενάγηση πόλης) –ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν μας για την αναλυτική ξενάγηση της πόλης.Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, για να θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Αναχώρηση για την αριστοκρατική Βουδαπέστη. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, έχοντας δεξιά της τη Βούδα, κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά τη Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αρχίζει η ξενάγηση πόλης με τις οκτώ θαυμαστές γέφυρες που συνδέουν τη Βούδα και τη Πέστη . Εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Θα δούμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλη και τον λόφο Γκέλερτ . Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερη στη διάθεση σας για να κάνετε τη βόλτα σας στην οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα και την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή την πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη μα την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε. Μπορείτε να περπατήσετε στη γειτονιά του κάστρου Βάρνεγκεντ, να θαυμάσετε τα μεσαιωνικά κτίρια, τις εκκλησίες και τα καλντερίμια της περιοχής. Κάπου εκεί θα εντοπίσετε και ακόμη ένα εμβληματικό κτίριο, το ιστορικό καφέ “Ruszwurm” (από το 1824), όπου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη διάσημη ουγγαρέζικη τούρτα Ντόμπος. Η περιήγηση στο «Μικρό Παρίσι της Κεντρικής Ευρώπης» μπορεί να συνεχιστεί στη δυναμική Πέστη για να επισκεφτείτε, παλαιοπωλεία και τα γραφικά βιβλιοπωλεία της περιοχής, να περπατήσετε στην πλατεία Βόροσμάρτυ και στη Λεωφόρο Αντράσυ με τα καταστήματα και τα καφέ. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην τελευταία μέρα της εκδρομής μας επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και μεταφερόμαστε αρχικά στη Μπρατισλάβα. Η παλιά πόλη Στάρε Μέστο ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν την μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Αφού η ξενάγηση μας στην πόλη της Μπρατισλάβας ολοκληρωθεί μεταφερόμαστε το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής.

 

Start your journey