Βουδαπέστη

Βουδαπέστη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

19/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
439
αναλυτικά

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Βουδαπέστη - Παραδουνάβια χωριά
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα ­ Βουδαπέστη ­

Ξενάγηση πόλης(προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Άφιξη και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφθούμε την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκους του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πλευρά της Βούδας να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο.

 

2η ημέρα: Βουδαπέστη ­ Περιπατητική ξενάγηση(Λουτρά ­ Αγορά ­ Εβραϊκή συνοικία)

Η ημέρα είναι σήμερα στη διάθεσή σας. Η δική μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια λουτρά της πόλης. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στη πλευρά της Βούδας. Στη συνέχεια περάστε απέναντι και επισκεφθείτε τη Σκεπαστή Αγορά, μέρος από την καθημερινή ζωή των Ούγγρων. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Τελικός σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη.

 

3η ημέρα: Βουδαπέστη ­ Παραδουνάβια Χωριά

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά Βουδαπέστη Βουδαπέστη ­ Παραδουνάβια χωριά 5 Ημέρες Αεροπορικώς καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία θα γευματίσουμε σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

 

4η ημέρα: Βουδαπέστη

Ελεύθερη ημέρα για βόλτα στην όμορφη Βουδαπέστη.

 

5η ημέρα: Βουδαπέστη ­ Αθήνα

Πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Σημειώσεις: Ησειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή Το πρόγραμμα 19-23/4 πραγματοποιείται με μία ελεύθερη ημέρα επιπλέον. Επίσης υπάρχει δυνατότητα ολοήμερης προαιρετικής εκδρομής στη Βιέννη την ημέρα αυτή (κόστος50€ το άτομο).

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • HUNGARIA CITY CENTER 4 * με Ημιδιατροφή (3 η 4 γεύματα η δείπνα αντίστοιχα στο ξενοδοχείο εκτός του Πασχαλινού)
 • NOVOTEL CENTRUM  4* superior με μπουφέ πρωινό
 • ΜΑRRIOTT 5* με Αμερικάνικο πρωινό  ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΔΟΥΝΑΒΗ!
 • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
 • 2η  ξενάγηση στη Βουδαπέστη (περιπατητική)
 • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Πασχαλινό ‹‹Βασιλικό γεύμα›› στο Μεσαιωνικό Εστιατόριο Renaissance με απεριόριστη κατανάλωση ποτών
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες - Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€150)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
Start your journey