Βουδαπέστη – Βιέννη – Τυρολέζικες Άλπεις

Βουδαπέστη – Βιέννη – Τυρολέζικες Άλπεις

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

22/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
450
αναλυτικά

Ουγγαρία - Αυστρία

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΚΙΤΖΜΠΟΥΕΛ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Start your journey

1n Μέρα  | ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2n Μέρα  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, τακτοποίηση αποσκευών και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Διέλευση συνόρων των Ευζώνων και με ενδιάμεσες το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η Μέρα  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

4η Μέρα  ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Σεμπρούν και Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας.

 

5η Μέρα  ΒΙΕΝΝΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Έπειτα αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

6η Μέρα  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΙΤΣΜΠΟΥΕΛ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό και αναχώρηση για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τιρόλου, το Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Έπειτα αναχώρηση για την Λουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

 

7η μέρα  ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στην συνέχεια αναχώρηση . Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ |ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.

Start your journey