Βουδαπέστη - Παραδουνάβια χωριά (Βιέννη)

Βουδαπέστη - Παραδουνάβια χωριά (Βιέννη)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

14/4 ● 29/4 ● 20/5 ● 3/6 ● 17/6 ● 20/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
345
αναλυτικά

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Βουδαπέστη - Παραδουνάβια χωριά (Βιέννη)
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ: 

Aναχώρηση στις 6.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή της Λαμίας και μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ - ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, με ενδιάμεση στάση για γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:

 Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας έξω από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, μας οδηγεί στην πόλη του ROZKE στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, την πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, που μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):

 Μετά το πρωινό περιήγηση - ξενάγηση στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την ΠΕΣΤΗ. Θα ξεκινήσουμε από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με τη λεωφόρο ΑΝΤΡΑΣΣΥ, για να δούμε την Όπερα, το Κοινοβούλιο για να διασχίσουμε στη συνέχεια μία από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων και να βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ για να επισκεφθούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, τη θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, ο λόφος του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο VACI, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε στα φημισμένα καφέ GERBRAEUD & NEW YORK. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ:

 Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή, στην καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, για να ακολουθήσει το ΒΙΣΣΕΓΚΡΑΝΤ, με το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο Βασιλικό ανάκτορο του, που σώζονται μόνο λίγα ερείπια, ενώ η αναγεννησιακού ρυθμού, επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλαιά σχέδια. Αμέσως μετά θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με τη Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη ΣΤΟΥΡΟΒΟ της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Δούναβη και τον ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ, φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, προαιρετικά ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με τουριστικό καραβάκι στο Δούναβη, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ/ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): 

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να ολοκληρώσετε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, ή εναλλακτικά να ακολουθήσετε προαιρετικά την πρόταση μας για ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ νωρίς θα φθάσουμε στην πόλη του ΣΤΡΑΟΥΣ και θα έχουμε την ευκαιρία στην περιήγηση μας, να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ: 

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής, με στάση - επίσκεψη στην πόλη του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, για την περιοχή της ΝΙΣ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΑΘΗΝΑ:

 Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. 'Αφιξη το βράδυ.

Αναχωρήσεις

Δίκλινο/άτομο

Μονόκλινο

14 & 29/4, 20/5, 3, 17 & 20/6

345€

490€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (ΝΙΣ 3*).
  • 6 πρωινά.
  • 5 δείπνα.
  • 1 γεύμα.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Start your journey