Βιρμανία - Tα Χρυσά Χαμογέλα του Βούδα

Βιρμανία - Tα Χρυσά Χαμογέλα του Βούδα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 13 to 14 days

Αναχωρήσεις

26/10 ● 9/11 ● 7/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1590
αναλυτικά

Γιανγκόν, Πυάυ, Μπαγκάν, Γέφυρα Ου Μπέιν, Μανταλέι, Αμαραπούρα, Ίνβα/Άβα, Μινγκούν, Πιντάγια, Λίμνη Ίνλε, Χωριό της φυλής Pa-oh
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Γιανγκόν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την "καρδιά" της Mυανμάρ, την Γιανγκόν.

 

2η μέρα: Γιανγκόν, Ξενάγηση

Άφιξη στην Γιανγκόν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την χρυσή παγόδα Σβενταγκόν με τις εκατοντάδες στούπες γύρω της - ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου - την οκταγωνική παγόδα Σούλε, το Πάρκο με το άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς και την παλιά πόλη με τα αποικιακής αρχιτεκτονικής κτίρια (Δημαρχείο, Ταχυδρομείο, Τελωνείο, Δικαστήριο, Σιδηροδρομικό σταθμό κ.ά.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Γιανγκόν - Πυάυ (280 χλμ.)

Σήμερα θα απολαύσουμε μια διαδρομή στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ιραουάντι και θα επισκεφθούμε τις παγόδες Ban Ban Gui, Payagyi και Payamar. Άφιξη στο Πυάυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Πυάυ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε την συμπαγή παγόδα Σβεσαντάου (από τις ιερότερες της χώρας) με τις 80 και πλέον επίχρυσες στούπες να την περιβάλλουν. Θα δούμε επίσης τα λαξευμένα στους βράχους Βουδιστικά αγάλματα, καθώς και τα ερείπια της Ταρικέταγια, πρωτεύουσας του άλλοτε βασιλείου Πυάυ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Πυάυ - Μπαγκάν (345 χλμ.)

Με μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε ρυζοχώραφα, κατάφυτους λόφους και ατελείωτες λευκές στούπες και παρακολουθώντας στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των ντόπιων, θα φθάσουμε στην Μπαγκάν. Εδώ, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, μαρτυρούν την Χρυσή Εποχή αυτού του βασιλείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Μπαγκάν, Περιήγηση

Εφάμιλλη με το Άνγκορ Βατ της Καμπότζης, η Μπαγκάν είναι ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο και βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο, που ατενίζει τον ποταμό Iρραουάντι, με τους 4.000 ναούς και στούπες στην ομώνυμη κοιλάδα του, που είναι αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης. Κατά τη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της πόλης, τις στούπες Σβεζιγκόν, (την δεύτερη ιερότερη της χώρας) και Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες, τις παγόδες Ανάντα, όπου φυλάσσεται το ύψους 9 μέτρων άγαλμα του Βούδα, Nταμαγιάνγκι και Tαμπινγιού. Τέλος, θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα από την παγόδα Mπούπαγια. Για τους τολμηρούς προτείνουμε προαιρετικά μια βόλτα με αερόστατο - ότι καλύτερο για μια συγκλονιστική θέα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Μπαγκάν - Γέφυρα Ου Μπέιν/Περπάτημα στην μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου - Μανταλέι, Περιήγηση (185 χλμ.)

Στη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στην μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου, την περίφημη γέφυρα Ου Μπέιν (Ubein Bridge) του 1849. Συνεχίζουμε για την πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέϊ, που υπήρξε βασιλική πρωτεύουσα για 30 περίπου χρόνια. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα ερείπια του παλατιού, την παγόδα Αρακάν, τον κατάφορτο από ναούς και στούπες λόφο της πόλης, την τέταρτη παγόδα Κουτοντόου με τις 729 "πιτάκα" που την περιβάλλουν και το μοναστήρι Σβεναντόου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την γραφική αγορά Μαχά Αουμί Μπόζαν και θα καταλήξουμε στον λόφο Σανγκαίγκ, για μία πανοραμική φωτογραφία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Μανταλέι - Αμαραπούρα - Ίνβα/Άβα - Μινγκούν - Μανταλέι

Πρωινή επίσκεψη της παλιάς πρωτεύουσας Αμαραπούρα, με το μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν που διακονείται από 1.000 νεαρούς "σαμανέρα", ηλικίας 5-15 χρονών. Στη συνέχεια θα δούμε τα ερείπια της ιστορικής πρωτεύουσας Ίνβα (Άβα) και το μοναστήρι Μάχα Αούνγκμι Μπουζάν. Με πλοιάριο, θα συνεχίσουμε για το Μινγκούν, όπου θα δούμε την γιγάντια καμπάνα (βάρους 87 τόνων) και την ημιτελή παγόδα (σπουδαία έργα του βασιλιά Μπανταουπάγια). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Μανταλέι - Χέχο - Πιντάγια

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση 30΄ για Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις ασβεστολιθικές σπηλιές της με τους σταλακτίτες και τα αναρίθμητα αγαλματίδια του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Πιντάγια - Λίμνη  Ίνλε (102 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την ειδυλλιακή λίμνη Ίνλε. Χωριά των φυλών Παλαούνγκ και Παό, δάση πεύκων και συστάδες μπαμπού, εναλλάσσονται κατά τη σημερινή διαδρομή μας στη βόρεια άκρη της ειδυλλιακής λίμνης Ίνλε. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το παλάτι του πρώην τοπικού ηγεμόνα, καθώς και μία βιοτεχνία παραγωγής τοπικών πούρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Λίμνη Ίνλε, Βόλτα στη λίμνη, Ιντέιν, Χωριό της φυλής Pa-oh

Κατά την ολοήμερη περιήγησή μας στην πανέμορφη λίμνη Ίνλε που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους, θα θαυμάσουμε τα πασσαλόκτιστα χωριά της ιδιόρρυθμης φυλής Ίνθα, θα δούμε τους πλωτούς κήπους, τις γραφικές αγορές, όπου μπορεί να συναντήσουμε τις γυναίκες με τα δακτυλίδια γύρω από τον λαιμό τους, τις κωνικές βάρκες και τον τρόπο που κωπηλατούν οι ντόπιοι (δένοντας το κουπί στο πόδι τους). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό της φυλής Pa-oh του Ιντέιν και το συγκρότημα από τις αμέτρητες στούπες της περιοχής Alaung Sitthou. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Λίμνη  Ίνλε - Γιανγκόν

Μεταφορά στο Χέχο και πτήση για Γιανγκόν. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την αγορά Scott με τα εκατοντάδες καταστήματα (υφάσματα, κοσμήματα κλπ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο με παραδοσιακό σόου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: Γιανγκόν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν (εκτός αν η πτήση επιστροφής είναι μέσω Σιγκαπούρης).

 

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα (σε περίπτωση επιστροφής μέσω Σιγκαπούρης).

Start your journey