Βιρμανία - Τα χρυσά χαμογέλα του Βούδα

Βιρμανία - Τα χρυσά χαμογέλα του Βούδα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

13 days

Αναχωρήσεις

05/02 ● 19/02 ● 05/03 ● 19/03 ● 09/04 ● 24/04

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1690
αναλυτικά

Γιανγκόν, Πυάυ, Μπαγκάν, Μανταλέι, Αμαραπούρα, Γέφυρα Ου Μπέιν, Μινγκούν, Πιντάγια, Λίμνη Ίνλε
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Γιανγκόν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την "καρδιά" της Mυανμάρ, την Γιανγκόν.

 

2η μέρα: Γιανγκόν, Περιήγηση

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το άγαλμα του ξαπλωτού Βούδα, την παλιά πόλη με τα αποικιακής αρχιτεκτονικής κτίρια (Δημαρχείο, Ταχυδρομείο, Τελωνείο, Δικαστήριο, Σιδηροδρομικός σταθμός κ.ά.), καθώς και την Χρυσή Παγόδα Σβενταγκόν με τις εκατοντάδες στούπες γύρω της (ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου). 

 

3η μέρα: Γιανγκόν - Πυάυ (280 χλμ.)

Η σημερινή μας πανέμορφη διαδρομή στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού  Ιραουάντι θα μας οδηγήσει στο Πυάυ. Άφιξη, τακτοποίηση το ξενοδοχείο και επίσκεψη στις παγόδες Shwemyethman και Shwenαttaung, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Τέλος, θα επισκεφθούμε την παγόδα Σβεσαντάου (Shwesantaw), για να απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του λόφου. 

 

4η μέρα: Πυάυ - Μπαγκάν (345 χλμ.)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τις παγόδες Bow Bow Gyi και Be Be Gyi, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο Σρικσέτρα (5ος-9ος αιώνας). Μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε ρυζοχώραφα, κατάφυτους λόφους και στούπες θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των ντόπιων και θα μας οδηγήσει στην Μπαγκάν. Εδώ, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, μαρτυρούν την Χρυσή Εποχή αυτού του βασιλείου.

 

5η μέρα: Μπαγκάν, Περιήγηση

Εφάμιλλη με το Άνγκορ Βατ της Καμπότζης, η Μπαγκάν είναι ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο και βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο που ατενίζει τον ποταμό Iρραουάντι, με τους 4.000 ναούς και στούπες στην ομώνυμη κοιλάδα, που είναι αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης. Κατά τη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά Nyaung Oo, τις στούπες Σβεζιγκόν (την δεύτερη ιερότερη της χώρας) και Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες, καθώς και τις παγόδες Ανάντα, όπου φυλάσσεται το ύψους 9 μέτρων άγαλμα του Βούδα, Nταμαγιάνγκι και Tαμπινγιού. Τέλος, θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα από την παγόδα Mπούπαγια. Για τους τολμηρούς προτείνουμε προαιρετικά μια βόλτα με αερόστατο - ότι καλύτερο για μια συγκλονιστική θέα!

 

6η μέρα: Μπαγκάν - Μανταλέι, Περιήγηση

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέι, που υπήρξε βασιλική πρωτεύουσα για 30 περίπου χρόνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα δούμε την παγόδα Kaung Hmu Taw (1636) και θα καταλήξουμε στον λόφο Σανγκαίγκ με την παγόδα Soon Οo Pon Nya Shin, απ΄ όπου θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα.

 

7η μέρα: Μανταλέι, Περιήγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σβεναντόου, την παγόδα Κουτοντόου με τις 729 "πιτάκα" που την περιβάλλουν, γνωστή ως "το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου", την τοπική αγορά κ.ά., ενώ από τον λόφο του Μαντελέι θα έχουμε την ευκαιρία για ένα ακόμα υπέροχο ηλιοβασίλεμα με φόντο την όμορφη αυτή πόλη.   

 

8η μέρα: Μανταλέι - Μινγκούν - Αμαραπούρα - Γέφυρα Ου Μπέιν - Μανταλέι

Θα αναχωρήσουμε σήμερα με πλοιάριο για το Μινγκούν, όπου θα δούμε την τεράστια καμπάνα (βάρους 87 τόνων) και την ημιτελή παγόδα Pah-Toe-Taw-Gyi. Συνεχίζουμε για την παλιά πρωτεύουσα Αμαραπούρα με το μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, που διακονείται από 1.000 νεαρούς "σαμανέρα" ηλικίας 5-15 χρονών. Στη συνέχεια θα δούμε την ξύλινη γέφυρα Ου Μπέιν του 1849 και θα επιστρέψουμε στο Μαντελέι.

 

9η μέρα: Μανταλέι - Χέχο - Πιντάγια

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις ασβεστολιθικές σπηλιές της με τους σταλακτίτες και τα αναρίθμητα αγαλματίδια του Βούδα.

 

10η μέρα: Πιντάγια - Λίμνη  Ίνλε, Βόλτα στη λίμνη

Πρωινή αναχώρηση για την ειδυλλιακή λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους. Εδώ, θα θαυμάσουμε τα πασσαλόκτιστα χωριά της ιδιόρρυθμης φυλής Ίνθα, θα δούμε τους πλωτούς κήπους, τις κωνικές βάρκες και τον τρόπο που κωπηλατούν οι ντόπιοι (δένοντας το κουπί στο πόδι τους). Θα επισκεφθούμε επίσης την παγόδα Phaung Daw Oo και το μοναστήρι Nga Phe Chaung.   

 

11η μέρα: Λίμνη  Ίνλε, Βόλτα στη λίμνη, Ιντέιν

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τη δυτική ακτή της λίμνης Ίνλε και το συγκρότημα με τις αμέτρητες στούπες του Ιντέιν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, καθώς και μία βιοτεχνία παραγωγής τοπικών πούρων.

 

12η μέρα: Λίμνη  Ίνλε - Γιανγκόν

Μεταφορά στο Χέχο και πτήση για Γιανγκόν. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την αγορά Scott με τα εκατοντάδες καταστήματα (υφάσματα, κοσμήματα κλπ.), καθώς και την τεχνητή λίμνη Kandawgyi.

 

13η μέρα: Γιανγκόν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

 

Σημειώσεις

• Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

• Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα), το ταξίδι δεν ακυρώνεται, αλλά πραγματοποιείται με επιβάρυνση: € 135 το άτομο

 

Start your journey