ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

2/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
495
αναλυτικά

Ιταλία

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Βενετία  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για τη πόλη των Δόγηδων , Βενετία . Με την άφιξη περιήγηση στη Γαληνοτάτη όπως αναφερόταν η Βενετία  την περίοδο  της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη  Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, κατά τον Ναπολέοντα  όπου  δούμε την ομώνυμη εκκλησία  με  τους  πέντε θόλους το παλάτι  των Δόγηδων,  τον Πύργο του Ρολογιού τις παλιές φυλακής και   την Γέφυρα των Στεναγμών . Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά- τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RUSSOTT 4* (www.russotthotels.com ). Το απόγευμα δυνατότητα παρακολούθησης της ακολουθίας του Επιταφίου στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων. 

 

2η μέρα: Βενετία – Πάντοβα

Πρωινό και αναχώρηση για την φοιτητούπολη Πάντοβα, η αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος . Το βράδυ δυνατότητα παρακολούθησης της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων. 

 

3η μέρα: Βενετία

Πρωινό και ήμερα ελεύθερη  στη διάθεση σας στη μαγεία της Βενετίας για βόλτες στα αξιοθέατα της   . Μπορείτε να κάνετε βόλτα με τη γόνδολα στο Κανάλε Γκραντε   , να  περπατείστε  στα εσωτερικά της δρομάκια με τα κανάλια,να επισκεφθείτε κάποιο από  τα  πολλά  μουσεία και της πινακοθήκες  που διαθέτει . Μη λησμονήσετε να πιείτε καφέ ή Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγ. Μάρκου .  .

 

4η μέρα: Βενετία - Βερόνα – Σιρμιονε -  Μιλάνο

Πρωινό και αναχωρούμε για τη ρομαντική Βερόνα τη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ για να θα  θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε,  κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης όπου και  θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του μέρος . Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε  το καπουτσίνο σας και συνεχίζουμε για τη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DEGLI ARCIMBOLDI 4* ( www.hotelarcimboldi.it )  . Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε μια από τις πιο  μοδάτες  πόλεις  της  Ιταλίας .

 

5η μέρα: Μιλάνο ξενάγηση πόλης – Αθήνα

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας το Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε του Β’, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Στη συνέχεια είστε  ελεύθεροι  για μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες  των καταστημάτων  κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή, και συνεχεία  κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου  για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Πτήσεις:

Start your journey