Βενετία – Μιλάνο

Βενετία – Μιλάνο

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

23/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
589
αναλυτικά

Βενετία – Μιλάνο
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μιλάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μιλάνο και μεταφορά στην πόλη. Μια πρώτη γνωριμία με την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Μόδας θα γίνει κατά την διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για περιήγηση σ’ αυτή τη σπουδαία ευρωπαϊκή μητρόπολη με τα πολλά αξιοθέατα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το σήμα- κατατεθέν την πόλης, ο μεγαλοπρεπής Γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Duomo, το Κάστρο της Δυναστείας των Σφόρζα με τα εκπληκτικά έργα τέχνης των Μικελάντζελο, Da Vinci και Bramante, η διάσημη Όπερα του Μιλάνου, η La Scala, καθώς και η ιστορική Galleria Vittorio Emanuele II, με τα περίφημα εμπορικά καταστήματα. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ημέρα: Μιλάνο (ξενάγηση)

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει από την πιάτσα Ντουόμο, στην καρδιά της πόλης, για να επισκεφθούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε, που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο, και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ, αφιερωμένη στον τότε βασιλιά της Ιταλίας. Ακολουθούν το ξακουστό νεοκλασικό Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, που πρωτολειτούργησε το 1778, και το Κάστρο των Σφόρτσα (Ιταλικά: Castello Sforzesco), του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις που έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

3η ημέρα: Μιλάνο - Βερόνα - Βενετία

Μετά το πρωινό μας θα εκδράμουμε στη Βερόνα, την πόλη όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Εδώ, λοιπόν θα δούμε μεταξύ άλλων τη Ρωμαϊκή Αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, καθώς και την πλατεία Έρμπε, μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε, επίσης, το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο (αν υποθέσουμε ότι πράγματι υπήρξε μια μορφή που ενέπνευσε τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ). Μετά την ξενάγησή μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, μέχρι την αναχώρηση για την Βενετία αργά το απόγευμα, όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

4η ημέρα: Βενετία

Σήμερα θα μεταφερθούμε με βαπορέττο (περιλαμβάνεται) στη Βενετία και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίριά της σε βενετσιάνικο-γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Στην ξενάγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Γέφυρα του Ριάλτο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (εξωτερικά) και την πλατεία με το Παλάτι των Δόγηδων. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ «Φλοριάν» αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες. Επιστροφή με το τρένο (περιλαμβάνεται) στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

5η ημέρα: Βενετία (περιπατητική ξενάγηση) - Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Πρωινό  ελεύθερο. Όσοι επιθυμούν με τον αρχηγό μας μπορούν να απολαύσουν και να εξερευνήσουν με τα πόδια τα σοκάκια της μαγευτικής πόλης πριν από την μεταφορά μας το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.  Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
 

 

Start your journey