ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΕΡΑΓΕΒΟ - ΖΛΑΝΤΙΜΠΟΡ - ΝΙΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΕΡΑΓΕΒΟ - ΖΛΑΝΤΙΜΠΟΡ - ΝΙΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

27/7 ● 3/8 ● 10/8 ● 17/8 ● 24/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
420
αναλυτικά

Βελιγράδι - Μόκρα Γόρα - Βίσεγκραντ - Σεράγεβο - Μόσταρ - Ζλάντιμπορ - Νις
Start your journey

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Πρωινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη  με προορισμό το Βελιγράδι. Άφιξη στον προορισμό μας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.

 

3η ημέρα: Βελιγράδι – Κρουαζιέρα (προαιρετική)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή στο μουσείο Τίτο, γνωστό σαν «σπίτι των λουλουδιών». Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στην ατέλειωτη εκκλησία του Αγίου Σάββα και αναχωρούμε για το φρούριο Καλεμεγκτάν με την εξαιρετική θέα προς τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Θα περπατήσουμε μέρος της πλακόστρωτης οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, προχωρώντας προς την Μητρόπολη. Ακόμη, θα κατευθυνθούμε προς την Βουλή και θα δούμε τα καταστραμμένα κτήρια των βομβαρδισμών του 1999. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάβα.

 

4η ημέρα: Βελιγράδι – Μόκρα Γόρα – Βίσεγκραντ– Σεράγεβο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για πόλη Μόκρα Γκόρα όπου θα απολαύσουμε μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς με το παραδοσιακό τρένο «Τσίρα» με ατμομηχανή που θυμίζει την εποχή του Φάρ Ουέστ. Θα συνεχίσουμε για το μικρό παραμυθένιο ξύλινο χωριό που δημιουργήθηκε από την φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα. Μέσα σ’ αυτό το χωριό θα βρείτε μία γραφική πλατεία, την κεντρική εκκλησία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με ποικιλία από παραδοσιακές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με βιολογικά υλικά. Περνώντας τα σύνορα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, θα βρεθούμε σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Σερβίας, το Βίσεγκραντ με την περίφημη γέφυρα του ποταμού Ντρίνα που κτίστηκε τον 5ο αιώνα όπου θα επισκεφτούμε την περιοχή του Άντριτσγκραντ. Συνεχίζουμε για Σεράγεβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σεράγεβο – Μόσταρ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σεράγεβο μια από τις πλέον μαρτυρικές πόλεις των τελευταίων χρόνων. Από τους προϊστορικούς χρόνους, κτισμένο ανάμεσα στα βουνά, πρωτοκατοικήθηκε από Ιλλυρικές φυλές, και οργανώθηκε σαν πόλη κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία τον 15ο αιώνα. Αφού κάνουμε ένα περίπατο στην παλιά πόλη με τα 86 τζαμιά, θα συνεχίσουμε για το Μόσταρ διασχίζοντας μία ειδυλλιακή διαδρομή που εντυπωσιάζει κάθε περαστικό. Το Μόσταρ χαρακτηρίζεται ως η ¨βασίλισσα¨ του Νερέτβα αφού είναι κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού.  Μία πόλη επίσης μαρτυρική ανά τους αιώνες, με σύμβολο της τη Νέα Γέφυρα με τους Πύργους είναι πλέον χαρακτηρισμένη  από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Σεράγεβο – Ζλάτιμπορ – Μοναστήρι Ζίτσας – Νις

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Ζλάτιμπορ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα τοπίο απαράμιλλης, φυσικής ομορφιάς, το οποίο περιβάλλεται από λίμνες, ποτάμια και πεδιάδες. Οδικώς το εντυπωσιακό τοπίο θα σας καταπλήξει, γι’ αυτό μην παραλείψετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες. Επίσης, κεντρικά της πόλης του Ζλάτιμπορ υπάρχει μια αρκετά μεγάλη λίμνη, με μοναδική ομορφιά και φυσικά θα περπατήσουμε στις όμορφες πλατείες και στα μαγαζιά. Αναχώρηση για το Μοναστήρι της Ζίτσας, ένα από τα πιο γνωστά Μοναστήρια της Σερβίας. Καθοδόν στην διαδρομή μας θα περάσουμε από περιοχές με ξεχωριστού κάλλους ομορφιά. Άφιξη στο Νις και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

7η ημέρα: Νις – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλοίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Start your journey