ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «Η ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «Η ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ»

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 6 to 7 days

Αναχωρήσεις

12/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
285
αναλυτικά

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Start your journey

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές αγορές.

 

 

 

3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία. Θα δούμε τα ακόμα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της άντεξαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι. Επίσης θα δούμε το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τη φυλακή, όπου οι οθωμανοί κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν και ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική βραδινή πανοραμική βόλτα στο νυχτερινό Βελιγράδι και τη μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

 

4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την πόλη του Νόβι Σαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χλμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό Δούναβη, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιών.) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Sremski Karlovci) και θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Κάστρο Petrovaradin. Συνεχίζουμε με την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

 

 

5η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Κλάντοβο στην ανατολική Σερβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Εκεί βρίσκονται οι λεγόμενες Σιδηρές Πύλες του Δούναβη, μια σειρά από φαράγγια μήκους πολλών χιλιομέτρων ανάμεσα στα Καρπάθια και την οροσειρά του Αίμου, όπου βρίσκεται το στενότερο και βαθύτερο σημείο του ποταμού. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το πανέμορφο φυσικό τοπίο και στη συνέχεια επιστροφή στο Βελιγράδι και το ξενοδοχείο.

 

 

 

6η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για τα σύνορα Ευζώνων με καθ’ οδόν στάσεις, άφιξη στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,διανυκτέρευση.

 

 

 

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

 

 

 

Σημείωση: Στην 6ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 5η μέρα.

 

Start your journey