Βελιγράδι Special

Βελιγράδι Special

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

24/2 ● 2/3 ● 9/3 ● 16/3 ● 23/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
215
αναλυτικά

Σερβία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Start your journey

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

Ημέρα 2: Βελιγράδι

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας απο την νέα γέφυρα Άντα, για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μιά απο τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη, όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Μια καλή πρόταση για το βράδυ αποτελεί το δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

 

Ημέρα 3: Βελιγράδι (προαιρετική εκδρομή στο Νόβι Σαντ)

Ημέρα ελεύθερη στη ζωντανή αυτή πόλη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την κοντινή επαρχία, σας προτείνουμε εκδρομή στη Βόρεια Σερβία και στη 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νόβι Σάντ. Στάσεις καθοδόν στην κουκλίστικη κωμόπολη, το ιστορικό κέντρο της οποίας ξεχωρίζει για την πλούσια αρχιτεκτονική των κτιρίων και στο μοναστήρι Χόποβο, ένα απο τα πολλά της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι θα έχουμε δοκιμή κρασιών και μελιού. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Βελιγράδι. Το βράδυ σας προτείνομε να επισκεφτείτε τη περιοχή Ζέμουν με τις ψαροταβέρνες και στην συνέχεια, να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη τύχη τους, τότε Grand καζίνο, το γνωστότερο στη πόλη.

 

Ημέρα 4: Βελιγράδι-Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

Πτήσεις με Air Serbia

Αθήνα–Βελιγράδι    15.35–16.15
Βελιγράδι–Αθήνα    13.15–15.45

Θεσ/νίκη-Βελιγράδι 16.10–16.15
Βελιγράδι-Θεσ/νίκη 13.25–15.30

Πτήσεις με Aegean

Αθήνα – Βελιγράδι  08.25–09.05
Βελιγράδι – Αθήνα  17.55–20.50

 

Σημείωση:

  • Η εκδρομή πραγματοποιείται και με συμμετοχή 2 ατόμων
  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
  • Προαιρετική εκδρομή Νοβι Σάντ: Το άτομο 40€ με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων.
Start your journey