Βάλια Κάλντα (Πυρήνας) - Σαμαρίνα

Βάλια Κάλντα (Πυρήνας) - Σαμαρίνα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

14/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
215
αναλυτικά

Καλαμπάκα - Μουσείο Μανιταριών - Σμίξη - Βάλια Κάλντα (με 4x4) - Βοβούσα - Πέτρινα γεφύρια - Σαμαρίνα - Σπήλαιο - Γρεβενά - Μηλιά
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα - Καλαμπάκα - Μουσείο Μανιταριών - Σμίξη

Πρωινή αναχώρηση για Καλαμπάκα, όπου με την άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου και φθάνουμε στα Γρεβενά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Valia Calda 3*. Δείπνο.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ

Βάλια Κάλντα (με 4x4) - Βοβούσα

Πρωινό και αναχώρηση για την Βάλια Κάλντα. Από το χωριό Περιβόλι με 4x4 (mini bus & τζιπ) προαιρετικά θα μπούμε στην Βάλια Κάλντα, όπου θα ενημερωθούμε για την πανίδα και τη χλωρίδα του Εθνικού Δρυμού. Όσοι πεζοπορούν θα προχωρήσουν, πάντα με ειδικούς συνοδούς, μέχρι το Αρκουδόρεμα. Το απόγευμα θα φθάσουμε στη Βοβούσα. Χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ

Πέτρινα γεφύρια - Σαμαρίνα - Σπήλαιο

Πρωινό και αναχώρηση για την ηρωική Σαμαρίνα. Συνεχίζουμε για το πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, κοντά στο Τρίκωμο, το γεφύρι του Ζιάκα και από εκεί θα μεταβούμε στο Σπήλαιο, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας. Αναχώρηση για το χωριό Λάβδα και επίσκεψη στο Μουσείο Μανιταριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ

Γρεβενά - Μηλιά - Αθήνα

Συμπληρώνουμε την περιήγησή μας στην Πίνδο με τα Γρεβενά και τη Μηλιά, όπου επισκεπτόμαστε το Παλαιοντολογικό Μουσείο (εάν είναι ανοικτό) για να δούμε τα προϊστορικά ζώα που ζούσαν στην περιοχή. Πορεία επιστροφής μέσω Καλαμπάκας.

Start your journey