ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΒερολίνο – Δρέσδη – Λειψία – Ελβετική Σαξονία – Πότσνταμ – Σαν Σουσί

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΒερολίνο – Δρέσδη – Λειψία – Ελβετική Σαξονία – Πότσνταμ – Σαν Σουσί

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

16/7 ● 23/7 ● 30/7 ● 6/8 ● 13/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
910
αναλυτικά

Γερμανία

Βερολίνο – Δρέσδη – Λειψία – Ελβετική Σαξονία – Πότσνταμ – Σαν Σουσί
Start your journey

1η Μέρα: Αθήνα - Βερολίνο -  Δρέσδη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχώρηση για Βερολίνο. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και αναχωρούμε για τη Δρέσδη, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας, γνωστή και ως «η Φλωρεντία του Έλβα». Ονομάστηκε έτσι λόγω και της ομοιότητας που έχει με την Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: Δρέσδη - Ξενάγηση 

Πρωινό και ακολουθεί πανοραμική - περιπατητική ξενάγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πιο ωραίο μπαρόκ κτίριο της πόλης το Ζβίγκερ, τον Καθεδρικό Ναό, την Όπερα, ένα από τα  ορόσημα της Σαξονίας, το περίφημο τοίχος  μήκους 120μ όπου απεικονίζει την πομπή πολλών σαξονικών κυβερνητών, την Πινακοθήκη, την εκκλησία της Παναγίας, η οποία ήταν για περισσότερο από 200χρόνια το κάθισμα του σαξονικού Προτεσταντισμού και το παλάτι της Βασιλικής οικογένειας των Βετίνων. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ψώνια ή για επίσκεψη στη πινακοθήκη ή στη έκθεση πορσελάνης.

 

3η Μέρα: Δρέσδη - Λειψία

Πρόγευμα και  αναχώρηση για τη Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας, όπως το ονόμασε ο Γκαίτε, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή, αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Στην περιήγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό και το νέο Δημαρχείο, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

 

4η Μέρα: Δρέσδη - Ελβετική Σαξονία - Βερολίνο

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Ελβετική Σαξονία. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης που έχει κτιστεί πάνω σε ένα βράχο και σε μια έκταση περίπου 10εκτάρια, το κάστρο Konigstein (βασιλική πέτρα) και το Bastei στην οροσειρά Eilbsandstein - Gebirge κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε τοπικό εστιατόριο με θέα τη κοιλάδα του Έλβα. Άφιξη στο Βερολίνο αργά το απόγευμα και τακτοποίηση δωματίων.

 

5η Μέρα: Βερολίνο - Ξενάγηση 

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που αποτελεί σύμβολο της επανένωσης της Γερμανίας. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, το ιστορικό κέντρο, την πασίγνωστη Πύλη του Βρανδεμβούργου-σύμβολο της πόλης- το δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 13ου αιώνα, όπου κτίστηκε ο πρώτος οικισμός με το όνομα Βερολίνο, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ, την κεντρική λεωφόρο Κουρφίρστερνταμ και θα ανεβούμε στο Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο για μια μοναδική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για το νησί των Μουσείων, ένα συγκρότημα μουσείων που περιβάλλεται από νερό. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Προαιρετικά επισκεφτείτε το Μουσείο της Περγάμου με τους μοναδικούς θησαυρούς της Περγάμου και της Βαβυλώνας.

 

6η Μέρα: Βερολίνο - Πότσνταμ - Σαν Σουσί

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για  την πόλη Πότσδαμ, πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, πόλη των βασιλέων της Πρωσίας, 30χλμ νότια του Βερολίνου. Θα δούμε το παλάτι Cecielhof, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ. Στην συνέχεια θα δούμε το Σαν Σουσί και το νέο Παλάτι που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Θα περάσουμε από τη Ρωσική συνοικία Αλεξανδρόφσκα και την Ολλανδική συνοικία, μεγαλύτερη συνοικία εκτός Ολλανδίας. Λίγο χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης. Απολαύστε το καφέ σας ή το φαγητό σας σε τοπικά εστιατόρια/καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

7η Μέρα: Βερολίνο - Στσέτσιν (προαιρετικά)

Μέρα ελεύθερη για να κάνετε τα ψώνια σας, να πιείτε το καφέ σας ή να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο με τα 7.000 διαφορετικά είδη ζώων-πουλιών ή κάποιο μουσείο. Μπορείτε προαιρετικά να κάνετε μια κρουαζιέρα στο ποταμό Σπρε ή να πάρετε μέρος σε προαιρετική εκδρομή στο Στσέτσιν, μεγαλύτερο λιμάνι στην Βαλτική και έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας.  Η περιήγηση ξεκινά με μια βόλτα κατά μήκος της οδού Staromlynska, με τα ιστορικά κτήρια του 18ου αιώνα, και στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, το καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου και την πλατεία Solidarnosci.

 

8η Μέρα: Βερολίνο - Αθήνα

Mεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. 

Start your journey