Ασουάν - Λούξορ

Ασουάν - Λούξορ

Γιατι να πάτε: 
Ταξίδι στην Αίγυπτο με Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο Καίρου, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, Σπίτι Καβαφη, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Κήποι Μοντάζα... Η εκδρομή μας αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο. Τη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την πόλη που αποτελεί την καρδιά του Αραβικού Κόσμου! Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, τα αμέτρητα επιβλητικά αξιοθέατα και τη σύγχρονη ζωή! Μια πραγματικά ιδανική συνάντηση εξωτικών διακοπών και της μαγείας της Ανατολής, με την εμπειρία και τις τεχνολογικές γνώσεις της Δύσης! Το Αιγυπτιακό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα! Το ανεπανάληπτο παζάρι Khan El Khalili! Ο πανύψηλος (187 μέτρα) Πύργος του Καΐρου! Και ακόμα, οι Πυραμίδες και η Σφίγγα της Giza. Ένα ανεξάντλητο, νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη, γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Τρίτη & Παρασκευή από: 1/5 - 30/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
625
αναλυτικά

Αίγυπτος

Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα - Μουσείο Καίρου - Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ - Αλεξάνδρεια.
Start your journey

ΗΜΕΡΑ 1η: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ασουάν μέσω Καϊρου. Άφιξη στο Ασουάν, μία από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Αιγύπτου,  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

ΗΜΕΡΑ 2η: ΑΣΟΥΑΝ – Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση μας στη πιο ηλιόλουστη και ειδυλλιακή πόλη της Αιγύπτου. Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν που κατασκευάστηκε τo 1960 και στα αρχαία ορυχεία γρανίτη, όπου θα δούμε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο. Συνεχίζουμε με τις παραδοσιακές φελούκες για να επισκεφθούμε τη Νήσο Ελεφαντίνη και τη Νήσο Κίτσενερ γνωστή και ως «Βοτανικός Κήπος», όπου θα ατενίσουμε το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε να απολαύσετε μια μοναδική βόλτα με καμήλες μέσα στην έρημο και να φωτογραφηθείτε με φόντο το χρυσαφί χρώμα της ερήμου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 3η: ΑΣΟΥΑΝ-ΛΟΥΞΟΡ – Ανατολική Όχθη
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση οδικώς για το Λουξορ ή «Θήβες» όπως την ονόμασε ο Ηρόδοτος. Φιλοξενώντας σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως το μεγαλύτερο υπαίθρειο μουσείο στον κόσμο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Ο ναός του Καρνάκ που είναι αφιερωμένος στον Άμμωνα Ρα είναι ο μεγαλύτερος ναός που χτίστηκε στον αρχαίο κόσμο. Η άμμος που κάλυπτε τον Ναό του Λούξορ, μέχρι το 1885 που ανακαλύφθηκε, τον διατήρησε σε άψογη κατάσταση, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να θαύμασουμε αυτό το επίτευγμα αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 4η: ΛΟΥΞΟΡ – Δυτική  Όχθη
Πρωϊνό και σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας αρχίζοντας από την Δυτική όχθη. Εκεί θα θαυμάσουμε τους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15 μέτρων και τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα.  Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν η Χατσεπσούτ ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου θα δούμε τους πιο αξιόλογους τάφους από αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Εδώ βρίσκεται το σημείο όπου οι Φαραώ επέλεξαν για τελευταία τους κατοικία και αυτό τη καθιστά τη πιο σημαντική νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 5η: ΛΟΥΞΟΡ –ΚΑΙΡΟ –ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λουξορ απ’όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω Καϊρου.

Start your journey