Απόκριες στη Δυτική Μακεδονία και τη Λίμνη Οχρίδας

Απόκριες στη Δυτική Μακεδονία και τη Λίμνη Οχρίδας

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

16/2

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
160
αναλυτικά

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ-ΜΠΙΤΟΛΑ(ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ
Start your journey

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 

 

Αναχώρηση 07.00 από ΠΕΙΡΑΙΑ 07:20 πμ από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) στάση και  στη συνέχεια μέσω ΤΥΡΝΑΒΟΥ για ΕΛΑΣΣΟΝΑ, επίσκεψη στην ιστορική μονή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ και παραμονή για  γεύμα στη περιοχή.Κατόπιν και περνώντας από ΣΕΡΒΙΑ ,ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ και ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ φτάνουμε στην όμορφη και ακριτική πόλη της ΦΛΩΡΙΝΑΣ.Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ: 

 

Πρωινό και   μια όμορφη εκδρομη ξεκινάει σημερα για τη ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ.Πρωτος μας σταθμός το τελωνειο ΝΙΚΗΣ όπου και οι απαραιτητες διατυπώσεις για να εισέλθουμε στη χώρα των Σκοπίων(Απαραίτα διαβατηριο σε ισχύ η ταυτότητα νέου τύπου)Στη συνέχεια και αφου περάσουμε τη πόλη ΜΠΙΤΟΛΑ(ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) χτισμένη στη θέση της αρχαίας Βυζαντινής ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ θα οδηγηθούμε   στη γραφική πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας.  το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, , το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Και στη συνεχεια θα κατηφορισουμε στις οχθες της Λίμνης όπου υπάρχουν όμορφα εστιατόρια για το γεύμα μας.Κατόπιν ελευθερος χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές στη τοπική αγορά με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής και αναχώρηση για επιστροφη μεσω συνόρων  ΝΙΚΗΣ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 


ΚΥΡΙΑΚΗ: 

 

Μετα το πρωινό μας μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει με πρώτο μας σταθμό έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πετρόκτιστους αλπικούς οικισμούς της Μακεδονίας ,το όμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ το οποίο δεσπόζει σε υψόμετρο 1350μ στο όρος Βίτσι.Συνεχίζουμε  για τη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και επίσκεψη αρχικά στην ιστορική ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΑΣ και απο εκεί για το κέντρο της πόλης όπου το βράδυ θα εορταστει το τοπικο καρναβάλι με το περίφημο άναμα των φωτιών γνωστών και ως Μπουμπούνες.Παραμονή για γεύμα και αγορές στα φημισμένα γουναράδικα ενώ το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.Δείπνο.Διανυκτέρευση. 

 


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: 

 

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια πρώτη στάση στη πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ.Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου φιλοξενειται το αξιόλογο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Εν συνεχεία για ΒΟΛΟ όπου θα έχουμε το γεύμα μας(κούλουμα) στην όμορφη παραλία της πόλης με τα πολλά τσιπουράδικα και τις ψαροταβέρνες κατα μήκος του λιμανιού.Το απόγευμα επιστροφή για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση  και ύστερα για ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή :  160,00   €  κατ΄άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :  205,00
   €  
μονόκλινο

 

 


Περιλαμβάνονται: 

Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν,3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο BOYTIQUE HOTEL ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ 3*sup.,3 δείπνα ,αρχηγός-Συνοδός,Φπα.

 


Δεν περιλαμβάνεται:

Ο νέος φόρος διανυκτέρευσης  

Start your journey