ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

25/7

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
275
αναλυτικά

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΤΗ - ΗΛΙΟΥ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΒΑΡΝΑ - ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Start your journey

1ηΜΕΡΑ:-ΑΘΗΝΑ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
Αναχωρούμε  νωρίς  το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα (προαιρετικά) συνεχίζουμε το δρόμο μας για τον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και σε δυο ώρες και μισή θα είμαστε στο Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας. Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο μας όπως και όλα τα άλλα γύρω είναι πνιγμένο μέσα στα πανύψηλα έλατα. Θα εκπλαγούμε από την φυσική ομορφιά του τοπίου, αλλά και του ξενοδοχείου. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2ηΜΕΡΑ:-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το πανέμορφο Μπόροβετς.  Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτισσα  Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και μαγαζιά. Από την Φιλιππούπολη αναχωρούμε προς την Μαύρη θάλασσα ακολουθώντας τον νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι το Μπουργκάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα πολλά μαγαζιά που περιβάλλουν το ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

3ηΜΕΡΑ:ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους. Αφού εξερευνήσουμε την Σωζόπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε τον δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη(ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα).Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Στο πεζόδρομο του Μπουργκάς ή στο θαλάσσιο πάρκο έχει πολλά μαγαζιά με πρόχειρο η σερβιριστό φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Έτσι μπορούμε να γευματίσουμε όπως προτιμά ο καθένας μας. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, όπου φυσικά θα υπάρχει και ο Επιτάφιος. Θα μάθουμε την ιστορία του που έχει χτιστεί από Έλληνες και θα μας συγκινήσει. Αργότερα σε 17  χιλιόμετρα φτάνουμε στην χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ –Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας που και εκεί στην Ακτή του Ηλίου υπάρχει όμορφη βόλτα και πολλά μαγαζιά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η-ΜΕΡΑ:   ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ-ΒΑΡΝΑ 
Πρωινό και στη σημερινή μας διαδρομή θα κινηθούμε βόρεια και περνώντας την εντυπωσιακή γέφυρα Ασπαρούχ θα φτάσουμε στη “καλοκαιρινή πρωτεύουσα”της χώρας,τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ. Η πόλη υπήρξε σπουδαίο οικονομικό κέντρο και για ένα διάστημα από το 1949 ως το1956 πήρε το όνομα Στάλιν. Θα έχουμε περιήγηση σε ένα  από τα σύμβολα της πόλης,τη μονή Αλατζά (XII —XIV) που χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το πρόσφατα κατασκευάσμενο και ιδαιτέρως εντυπωσιακό Ενυδρείο όπου προαιρετικα μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό σόου των  δελφινιών. Παραμονή για γεύμα στη κοσμοπολίτικη ακτή της πόλης και χρόνος ελεύθερος για αγορές στο κέντρο της πόλης.Το απόγευμα επιστροφη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

5η-ΜΕΡΑ: ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ-ΣΟΦΙΑ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για την Σόφια. Με τις κατάλληλες στάσεις θα είμαστε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Στην Σόφια θα κάνουμε μία  ευχάριστη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο  γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο για βόλτα στα μαγαζιά και να πιούμε ένα καφεδάκι. Αφού ευχαριστηθούμε την όμορφη πόλη θα αναχωρήσουμε για το Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η-ΜΕΡΑ:-ΤΡΙΤΗ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και αποχαιρετούμε αυτό  το μοναδικό ελατόδασος, με τα έλατα του που φθάνουν και τα τριάντα μέτρα, κάποια από αυτά να μας κοιτούν στητά και υπερήφανα και κάποια άλλα να υποκλίνονται σα να μας αποχαιρετούν και να μας ευχαριστούν για την επίσκεψη που τους κάναμε. Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά.  Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.  Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα(προαιρετικά), και με τις ανάλογες στάσεις θα φτάσουμε αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΆΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ :275 EΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : +110  ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ
  • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  4* ΣΤΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
  • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  4* ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΠΡΩΙΝΑ. - ΔΕΙΠΝΑ)
  • ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

 

 

 

Start your journey