Αμβούργο – Βερολίνο

Αμβούργο – Βερολίνο

Γιατι να πάτε: 
Δώρο: Η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου & Η είσοδος στο Πανόραμα Αsisi

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

9/8 ● 16/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
569
αναλυτικά

Αμβούργο – Βερολίνο
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα – Αμβούργο – ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση την προγραμματισμένη ώρα στο Ε. Βενιζέλος για την απευθείας πτήση της Aegean για το Αμβούργο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο. Η πόλη με το μεγάλο λιμάνι, που βρίσκεται στο κέντρο της, μας καλωσορίζει. Το λιμάνι από την εποχή του 1189 είχε πάρει ειδική άδεια από τον αυτοκράτορα Friedrich I γνωστό ως ‹‹ Barbarossa ›› (Κοκκινογένη) , ώστε να μην επιβάλλονται δασμοί στα εμπορεύματα , γεγονός που συνέβαλε στη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τα πλοία μουσεία στο λιμάνι της πόλης , την περίφημη ψαραγορά της πόλης , την ‹‹Speicherstadt›› , συγκρότημα κτιρίων σε νεογοτθικό ρυθμό με κόκκινο τούβλο, χτισμένα πάνω σε 7.000 πασσάλους, που χρησίμευαν ως αποθήκες εμπορευμάτων κατά τον 19ο αιώνα. Στην συνέχεια θα δούμε την περίφημη παλιά πόλη, χτισμένη γύρω από την λίμνη ‹‹ Binnenalster ››. Τα κυριότερα κτίρια που δεσπόζουν εκεί είναι το παλιό Δημαρχείο, σε νέο αναγεννησιακό ρυθμό και φανταστική εσωτερική διακόσμηση , ο ναός του Αγίου Μιχαήλ και το Χρηματιστήριο. Γενικά τα κτίρια στο κέντρο της πόλης , δείχνουν την ευημερία της εποχής της Χανσεατικής ένωσης. Πλέον μετά τις αναπαλαιώσεις και ανακαινίσεις , τα κτίρια έχουν επανακτήσει την παλιά τους αρχοντική αίγλη. Τέλος θα δούμε μία από τις πιο ‹‹ αμαρτωλές›› περιοχές του κόσμου σε όλους Sankt Pauli. Νυχτερινά μπαρ, καφέ, εστιατόρια, μπυραρίες και άλλα πολλά. Εδώ θα τα βρείτε όλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για παραλαβή δωματίων .Στον ελεύθερο σας χρόνο μπορείτε να δείτε κάποιο από τα 60 Μουσεία της πόλης. Ιδιαίτερη θέση κατέχει η Kunstalle με έργα από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Το Αμβούργο έχει μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι η Τρίτη πόλη στον κόσμο , όσον αφορά τα musicals μετά την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Επίσης η Elbphilarmonie , είναι από τις πιο γνωστές φιλαρμονικές του κόσμου και έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης.

 

2η ημέρα: Αμβούργο – Βερολίνο με τρένο (διάρκεια 2 ώρες)

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος .Μπορείτε να τον αξιοποιήσετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Στη συνέχεια μεταφορά στον Σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου για την επιβίβαση σας στο τρένο και την μεταφορά στο Βερολίνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για παραλαβή δωματίων. Για το βράδυ προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποιο εστιατόριο, δίπλα στον ποταμό Σπρέε.

 

3η ημέρα: Βερολίνο ξενάγηση – Μουσείου Περγάμου και Πανόραμα Περγάμου του ASISI

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων, η διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ , Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα , όπως η στήλη των Εσαρχαδδών. Επίσης την εντυπωσιακή Πύλη της Μιλήτου. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου , είναι κλειστός για ανακαίνιση ,γι αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα ,όπου από τον περασμένο Νοέμβριο , εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού Αρχιτέκτονα Yadegar Asisi , με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Το οπτικοακουστικό show που θα δούμε σίγουρα θα μας μαγέψει γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν , για να μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή αυτή. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.

 

4η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα- Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη

Ημέρα ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη περπατώντας, γνωρίζοντας τη γερμανική κουλτούρα και τον μοντέρνα αυτή πρωτεύουσα, προτείνουμε μία βόλτα με τον τοπικό ξεναγό μας. Θα σας δείξει τα μυστικά της πόλης αλλά και πώς να την απολαύσετε μέσα από υπέροχες διαδρομές μέσα από πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους. Για όσους επιθυμούν μία βόλτα ακόμα και με ποδήλατα θα σας αποζημιώσει! Εναλλακτικά προτείνουμε την ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη . Με μεγάλη χαρά θα ταξιδέψουμε σήμερα στην πιο όμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Σαξονίας, μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωση της όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτίρια είναι ο Καθεδρικός ναός, η εκκλησία της Παναγίας (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ , η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό μπαρόκ , που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Βερολίνο.

 

5η ημέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ – Πτήση για την Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Πότσδαμ , την πόλη που βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάϊντρικ το 1942, για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή και τέλος θα επισκεφθούμε το παλάτι Cicilienhof ,όπου έγινε η σύσκεψη των συμμάχων το 1945. Στη συνέχεια , γεμάτοι από εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Start your journey