ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ - ΝΟΤΙΟ ΠΕΡΟΥ

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ - ΝΟΤΙΟ ΠΕΡΟΥ

Γιατι να πάτε: 
Με ηµερήσια εκδροµή στη Νάσκα και πτήση πάνω από τις αινιγµατικές γραµµές ΕΝΤΟΣ της ΤΙΜΗΣ! Με επίσκεψη στα Νησιά Ούρος, αλλά και στο γραφικό Νησί Τάκιλε στη Λίµνη Τιτικάκα!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

14 days

Αναχωρήσεις

19/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2750
αναλυτικά

Λίµα, Γραµµές Νάσκα, Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αµαζονίου, Κούσκο, Μάτσου Πίτσου, Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, Πισάκ, Ογιανταϊτάµπο, Πούνο, Λίµνη Τιτικάκα/Νησιά Ούρος, Νησί Τάκιλε.
Start your journey

1η µέρα: Αθήνα - Λίµα 

Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µε ενδιάµεσο σταθµό για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίµα.  


2η µέρα: Λίµα, Ξενάγηση (Π)

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στην αποικιακή, αλλά και µοντέρνα πόλη της Λίµα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε το Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό και το µοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου µε τη διάσηµη βιβλιοθήκη και τις κατακόµβες του. Συνεχίζουµε µε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίντρο και Μιραφλόρες και καταλήγουµε στο Πάρκο της Αγάπης δίπλα στον Ειρηνικό ωκεανό. ∆ιανυκτέρευση. 


3η µέρα: Λίµα - Ίκα - Νάσκα - Χουακακίνα - Λίµα (Π/Γ)

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουµε για την Ίκα (σε απόσταση 300 χλµ.). Ένα ελαφρύ πρωινό θα σερβιριστεί κατά τη διάρκεια της εκδροµής. Ακολουθεί πτήση από Ίκα προς Πάλπα, για να δούµε τις αινιγµατικές γεωγλυφικές γραµµές της Νάσκα. Θα θαυµάσουµε τα τεράστια πουλιά και ζώα, αλλά και τις γεωµετρικές γραµµές που µοιάζουν µε πεδία προσγείωσης. Μετά την πτήση, θα επισκεφθούµε τη λιµνοθάλασσα Χουακακίνα, µια πλούσια όαση στους αµµόλοφους. Στάση για γεύµα και επιστροφή στη Λίµα. ∆ιανυκτέρευση. 


4η µέρα: Λίµα - Πουέρτο Μαλντονάδο (Π/Γ/∆)

Με πτήση θα φθάσουµε σήµερα στο γραφικό Πουέρτο Μαλδονάδο, που βρίσκεται στη συµβολή δύο παραποτάµων του Αµαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταµποπάτα. Ακολουθεί 
πλεύση µε κανό στον ποταµό Μάντρε ντε Ντίος µέχρι τον καταυλισµό µας (γεύµα σε πακέτο κατά τη διαδροµή). Ποτό καλωσορίσµατος και τακτοποίηση στα δωµάτιά µας. Συνεχίζουµε µε µία βόλτα στη φύση και τις φωνές των παπαγάλων Macao και των εξωτικών πουλιών του Αµαζονίου να µας συντροφεύουν. Μπορεί ακόµα να δείτε τον πίθηκο-αράχνη, τον πίθηκοσκίουρο, τον λευκό καπουτσίνο, τον καφέ καπουτσίνο κ.ά. Επιστροφή στο lodge για δείπνο  και στη συνέχεια, βραδινή βόλτα για να αντικρύσετε όλα αυτά τα περίεργα φωτεινά µάτια των ζώων που φεγγοβολούν στο σκοτάδι! 


5η µέρα:

Πουέρτο Μαλντονάδο (Ζούγκλα Αµαζονίου) (Π/Γ/∆) Το πρωί θα επισκεφθούµε τη λίµνη Σάντοβαλ, εκεί που εκβάλει ο ποταµός Ταµποπάτα. Με ξύλινα κανό θα γλιστρήσουµε σε µια πανέµορφη όχθη που µοιάζει µε καθρέφτη, η οποία φιλοξενεί τις απειλούµενες υπό εξαφάνιση γιγάντιες βίδρες, τις κόκκινες µαϊµούδες, τους κοκκινολαίµηδες παπαγάλους, τα ανακόντα, τις χελώνες µε τον πλευρικό λαιµό και φυσικά τους αλιγάτορες. Επιστροφή στο lodge για γεύµα. Το απόγευµα θα περπατήσουµε στις αερογέφυρες-µονοπάτια του θόλου του δάσους (Inkaterra canopy walkway), ακολουθώντας τη διαδροµή "Ανακόντα", µε αφετηρία τον ύψους 29 µέτρων πύργο. Το δίκτυο των γεφυρών που αιωρούνται πάνω από το έδαφος συνδέει 8 πλατφόρµες παρατήρησης, από τις οποίες θα απολαύσουµε "αφ΄ υψηλού" το τροπικό δάσος.   
 
 
6η µέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο, Ξενάγηση (Π)

Η πολύ πρωινή µας πλεύση θα µας χαρίσει αλησµόνητες εικόνες της ανατολής του ήλιου, αλλά και της άγριας ζωής. Άφιξη στο Πουέρτο Μαλντονάδο και πτήση για Κούσκο, την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αµερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας (µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευµατινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε την πλατεία των Όπλων µε τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό από κόκκινο γρανίτη, καθώς και τον σηµαντικότερο ναό των Ίνκας στο Κούσκο, τον ναό του Ήλιου (Κορικάντσα, Koricancha), πάνω στον οποίο οι ∆οµινικανοί έκτισαν τον ναό του Σάντο Ντοµίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το Κένκο (λαβύρινθο), το Ταµποµατσάι, ένα µεγαλιθικό µνηµείο µε τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, το κόκκινο φρούριο Πούκα Πουκάρα, καθώς και το φηµισµένο φρούριο και θρησκευτικό χώρο του Σαξαχουαµάν (Sacsayhuaman), διάσηµο για την κοσµική του ενέργεια. ∆ιανυκτέρευση στο Κούσκο. 


7η µέρα: Kούσκο - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Πισάκ - Ογιανταϊτάµπο - Κούσκο (Π/Γ)

Πρωινή αναχώρηση για την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και την ινδιάνικη αγορά του Πισάκ, που έλκει χιλιάδες επισκέπτες και έµπορους µε πολύχρωµες παραδοσιακές φορεσιές. Γεύµα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουµε για την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάµπο, όπου θα θαυµάσουµε τον ναό του Ήλιου. Επιστροφή στο Κούσκο αργά το απόγευµα.   

 

8η µέρα: Kούσκο - Mάτσου Πίτσου (Π/Γ/∆)

Το µυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές Άνδεις, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά µνηµεία στον κόσµο και πέραν της υπέροχης θέας που χαρίζει, η πόλη είναι γεµάτη από πύργους, ιερά µνηµεία, ναούς, σπίτια και ανάκτορα, τα οποία προσέφεραν πολύτιµες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των Ίνκας. ∆ιανυκτέρευση σε κατάλυµα της περιοχής. 


9η µέρα: Mάτσου Πίτσου - Κούσκο (Π)

Έχοντας διανυκτερεύσει στην περιοχή Aguas Calientes, υπάρχει δυνατότητα να επισκεφθείτε ξανά (προαιρετικά) την αρχαιολογική ζώνη νωρίς το πρωί, µε την ησυχία σας, πριν την άφιξη των πολλών επισκεπτών και groups. Επιστροφή στο Κούσκο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτες. 


10η µέρα: Κούσκο - Πούνο (Π/Γ)

Επιβίβαση στο πούλµαν και ξεκινάµε για µια πολύωρη, όµορφη και εντυπωσιακή διαδροµή µε φόντο τις χιονισµένες Άνδεις. Με επιλεγµένες στάσεις και επισκέψεις σε χωριά Ιθαγενών, όπως στην επονοµαζόµενη "Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων" εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Ανταχουαγλίγιας, τον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσι και το µουσείο της Πουκάρα, θα φθάσουµε στο Πούνο, που βρίσκεται στις όχθες της λίµνης Tιτικάκα.  


11η µέρα: Πούνο - Λίµνη Τιτικάκα - Νησιά Ούρος & Τάκιλε - Πούνο (Π/Γ)

Πρωινή αναχώρηση για τη λίµνη Tιτικάκα που βρίσκεται σε υψόµετρο 3.814 µέτρων. Το πλοιάριο θα µας φέρει στα περίφηµα "χειροποίητα" νησιά Oύρος (κατασκευασµένα από καλάµια), που κατοικούνται από την οµώνυµη φυλή, καθώς και στο αποµακρυσµένο και πολύ γραφικό νησί Τάκιλε. Γεύµα κατά τη διάρκεια της εκδροµής και επιστροφή στο Πούνο. ∆ιανυκτέρευση. 


12η µέρα: Πούνο - Λίµα (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Λίµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση. 


13η µέρα: Λίµα - Αθήνα (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση µε ενδιάµεσο σταθµό για την Αθήνα  


14η µέρα: Άφιξη στην Αθήνα 
 

Start your journey