ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ - ΝΟΤΙΟ ΠΕΡΟΥ

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ - ΝΟΤΙΟ ΠΕΡΟΥ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

13 days

Αναχωρήσεις

15/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
3550
αναλυτικά

Περού

Λίμα - Γραμμές Νάσκα - Πουέρτο Μαλντονάδο - Ζούγκλα Αμαζονίου - Κούσκο - Μάτσου Πίτσου - Ιερή Κοιλάδα των Ινκα - Πισακ - Πούνο - Λίμνη Τιτικάκα
Start your journey

1η μέρα: Aθήνα - Λίμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για τη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

 2η μέρα: Λίμα - Νάσκα - Λίμα (Π)

Πτήση πάνω απο τις περίφημες και αινιγματικές γραμμές (γεωγλυφικά) της Νάσκα Μ.Π.Κ. της UNESCO. Οπότε θα δείτε τις φιγούρες του πιθήκου, του κολίμπρι, του γκουανάου, της αράχνης και όλα αυτά που επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή ήταν ένα γιγάντιο αστρονομικό ημερολόγιο από το 500 μ.Χ. Επιστροφή στη Λίμα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Λίμα - Πουέρτο Μαλντονάδο (Π/Γ/Δ)

Με πτήση θα φτάσετε στο γραφικό Πουέρτο Μαλδονάδο, χτισμένο πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου. Ακολουθεί μετάβαση με κανό στον Ταμποπάτα ποταμό μέχρι τον καταυλισμό. Κουτί γεύμα θα δοθεί κατά τη διαδρομή. Ποτό καλωσορίσματος και τακτοποίηση στα δωμάτια. Συνεχίζετε με μία βόλτα στη φύση κάτω από τις φωνές των παπαγάλων Macao και των εξωτικών πουλιών του Αμαζονίου. Μπορείτε ακόμα να δείτε τον πίθηκο-αράχνη, τον πίθηκο-σκίουρο, το λευκό καπουτσίνο και τον καφέ καπουτσίνο κ.α. Επιστροφή στο Lodge για δείπνο και βραδινή βόλτα για να γνωρίσετε όλα αυτά τα περίεργα φωτεινά μάτια των ζώων που φεγγοβολούν στο σκοτάδι !

 

4η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο (Ζούγκλα Αμαζονίου) (Π/Γ/Δ)

Πολύ πρωινή έγερση, πρωινό και εξόρμηση στη ζούγκλα με μηχανοκίνητα κανό για να απολαύουμε την ανατολή και να πετύχετε τις γιγάντιες βίδρες. Επιστροφή για πρωινό και συνεχίζετε με μια βόλτα στο δάσος δίπλα στην λίμνη. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα δοθεί χρόνος για χαλάρωση και δυνατότητα για δραστηριότητες (όπως κολύμπι σε ρεύμα, ή βόλτα πάνω σε σχοινιά στις κορυφές των δέντρων, για να απολαύσετε τη θέα). Μετά το δείπνο, ακολουθεί νυχτερινό σαφάρι αλιγάτορα με μηχανοκίνητα κανό.

 

5η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο Περιήγηση πόλης (Π)

Η πολύ πρωινή μετάβαση θα σας χαρίσει αλησμόνητες εικόνες της ανατολής και της άγριας ζωής. Άφιξη στο Πουέρτο Μαλντονάδο και πτήση για Κούσκο (την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευματινή γνωριμία της πόλης, θα δείτε την Πλατεία των Πολεμιστών, τον επιβλητικό καθεδρικό χτισμένο από κόκκινο γρανίτη, το Kένκο με τις υπόγειες γκαλερί του, το τοίχινο συγκρότημα περισυλλογής νερού Tambomachay και το κόκκινο φρούριο Puca Pucara. Διαν/ση στο Κούσκο.

 

6η μέρα: Kούσκο - Ιερή κοιλάδα των Ινκα - Πισάκ - Κούσκο (Π/Γ)

Πρωινή αναχώρηση για την ιερή κοιλάδα των Ινκα και ιδιαίτερα για την ινδιάνικη αγορά του Πισάκ η οποία ελκύει χιλιάδες επισκέπτες και έμπορους ντυμένους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζετε για την ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ολλανταϊτάμπο, για να θαυμάσετε το Τέμπλο του Ουρανού και το Βασιλικό κέντρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κούσκο.

 

7η μέρα: Kούσκο - Mάτσου Πίτσου (Π/Γ/Δ)

Tο μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές Άνδεις, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στον κόσμο και πέρα της υπέροχης θέας που χαρίζει, η πόλη είναι γεμάτη από πύργους, μνημεία ιερά και ναούς, τα οποία προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των Ίνκα. Διανυκτέρευση σε κατάλυμα της περιοχής.

 

 8η μέρα: Mάτσου Πίτσου - Κούσκο (Π)

Έχοντας διανυκτερεύσει στη περιοχή Aguas Calientes, θα έχετε την ευκαιρία νωρίς το πρωί, πριν την άφιξη των πολλών group, θα επισκεφθείτε ξανά την αρχαιολογική ζώνη με την υπέροχη θέα με ένα ήσυχο τρόπο. Επιστροφή στο Κούσκο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση.

 

9η μέρα: Κούσκο - Πούνο (Π/Γ)

Επιβίβαση στο πούλμαν και μετά απο μια πολύωρη, όμορφη και εντυπωσιακή διαδρομή με θέα τις χιονισμένες ‘Aνδεις, τα χωριά των Iθαγενών Πουκαρα, Ράκτσι και Ανταχουαγιλλιας και τις υπαίθριες αγορές τους, θα φτάσετε στο Πούνο, στις όχθες της λίμνης Tιτικάκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

10η μέρα: Πούνο - Λίμνη Τιτικάκα - Φυλή Ούρος - Πούνο (Π/Γ)

Πρωινή αναχώρηση για τη λίμνη Tιτικάκα σε υψόμετρο 4.000μ. Μάθετε για τα περίφημα «χειροποίητα» νησιά Oύρος, (κατασκευασμένα από καλάμια) που κατοικούνται από την ομώνυμη φυλή και θα επισκεφθείτε το νησί Taquile. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής και επιστροφή στο Πούνο. Διαν/ση.

 

11η μέρα: Πούνο - Λίμα (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λίμα, όπου θα έχετε ημέρα ελεύθερη.

 

12η μέρα: Ξενάγηση Λίμα - πτήση επιστροφής (Π)

Πρωινή ξενάγηση στην αποικιακή αλλά και μοντέρνα πόλη της Λίμα. Έτσι θα γνωρίσετε το Κυβερνητικό ανάκτορο, τον καθεδρικό ναό, τη Μονή του Αγ. Φραντζίσκου (γνωστή για τη βιβλιοθήκη και τις κατακόμβες) και θα καταλήξετε στη νέα περιοχή San Isidro και Miraflores, περνώντας από τις συστοιχίες των ελαιόδεντρων το πάρκο της αγάπης παραπλεύρως του Ειρηνικού Ωκεανού. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Σημειώσεις: Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 300 €. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, για την καλύτερη έκβασή του.

Η εορταστική αναχώρηση στις 22/12, έχει επιβάρυνση € 210

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια (& εσωτερικές πτήσεις) • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 3* στη Νάσκα • Γεύματα όπως αναφέρονται στις επικεφαλίδες κάθε ημέρας • Μεταφορές - μετακινήσεις - εκδρομές (όπως αναφέρονται) • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων & Επίναυλος καυσίμων (800€) • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά € 90 (πληρώνονται μόνο τοπικά).

Start your journey