Αμάλφι - Κάπρι - Νάπολη & Ματέρα, «η Καππαδοκία της Μεσογείου»

Αμάλφι - Κάπρι - Νάπολη & Ματέρα, «η Καππαδοκία της Μεσογείου»

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

24/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
565
αναλυτικά

Ποζιτάνο - Σορέντο - Σαλέρνο
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα (πλοίο)
Αναχώρηση αργά το πρωί από Αθήνα για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.


2η μέρα: Μπάρι – Ματέρα (η «Καππαδοκία της Μεσογείου») - Σαλέρνο
Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για το Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Πομπηία – Νάπολι - Σορέντο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Πομπηία, όπου θα έχουμε ξενάγηση στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη Νάπολη για την ξενάγηση στην όμορφη πόλη, που θα συνοδευτεί και με επίσκεψη στο τοπικό Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Συνεχίζουμε για το Σορέντο όπου θα περιηγηθούμε. Στο Σορέντο, όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε, θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολιτικό λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε και τον Ίψεν. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Αμάλφι - Ποζιτάνο

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το πανέμορφο κομμάτι της Χερσονήσου του Αμάλφι. Θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο Ποζιτάνο & το ιστορικό Αμάλφι με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο.

 

5η μέρα: Κάπρι

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάπρι. Επιβίβαση στο πλοίο (ατομικά έξοδα) για το πασίγνωστο νησί του διεθνούς τζετ σετ. Γνωριμία και περίπατος στα στενά δρομάκια στην πλατεία Πιασέτα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

6η μέρα: Αλμπερομπέλο - Μπάρι (πλοίο)
Πρωινή αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, μια μικρή ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία. Το Αλμπερομπέλο είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως "Τρούλοι". Το 1996 η UNESCO ανακήρυξε το Αλμπερομπέλο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Συνεχίζουμε για το Μπάρι όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής.

 

7η μέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑB4)
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Grand Hotel Salerno 4* ή παρόμοιο
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο ξενοδοχείο, όχι στο πλοίο)
 • Αρχηγός του γραφείου μας & ξεναγός στην Πομπηία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
   

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint 20€
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, τελεφερίκ
 • Δημοτικός Φόρος 4€ κατ’ άτομο τη νύχτα, πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο
 • Εισιτήρια πλοίου για Κάπρι και ο,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Start your journey