Αλσατία - Ελβετία

Αλσατία - Ελβετία

Γιατι να πάτε: 
Μία πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες περιήγηση σε Γαλλία κι Ελβετία σε καλοκαιρινό κλίμα. Ένα οδοιπορικό που σχεδιάστηκε για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να συνδυάζουν την ιστορία με το σύγχρονο κόσμο. Από τα μεσαιωνικά δουκάτα στην φουτουριστικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την καταπράσινη ύπαιθρο και το φημισμένο Μαύρο Δάσος (Μέλανας Δρυμός) μέχρι τις γραφικές πόλεις και τα χωριά! Διαμένουμε σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλλους και εξερευνούμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή. Αποφεύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και απολαμβάνουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφού τους αφιερώνουμε χρόνο για βραδινούς περιπάτους και ημερήσιες εξορμήσεις. Μία πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες περιήγηση σε Γαλλία κι Ελβετία σε καλοκαιρινό κλίμα. Ένα οδοιπορικό που σχεδιάστηκε για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να συνδυάζουν την ιστορία με το σύγχρονο κόσμο. Από τα μεσαιωνικά δουκάτα στην φουτουριστικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την καταπράσινη ύπαιθρο και το φημισμένο Μαύρο Δάσος (Μέλανας Δρυμός) μέχρι τις γραφικές πόλεις και τα χωριά! Διαμένουμε σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλλους και εξερευνούμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή. Αποφεύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και απολαμβάνουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφού τους αφιερώνουμε χρόνο για βραδινούς περιπάτους και ημερήσιες εξορμήσεις.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

9/7 ● 16/7 ● 23/7 ● 30/7 ● 6/8 ● 20/8 ● 27/8 ● 27/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
639
αναλυτικά

Ελβετία

ΖΥΡΙΧΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΛΟΖΑΝΗ - ΜΟΝΤΡΕ - ΒΕΡΝΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΖΥΡΙΧΗ – ΤΙΤΙΣΕ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ζυρίχη. Φθάνοντας στην ελβετική μεγαλούπολη, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Στρασβούργο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον γραφικό οικισμό της Λίμνης Τίτι με τα παρόχθια σαλέ, τα εργαστήρια ωρολογοποιίας κούκων και τα ξακουστά σανατόρια. Ακολουθεί το Φράιμπουργκ, έχοντας απολαύσει και θαυμάσει τη φιδωτή διαδρομή μας μέσα σε βαθιά φαράγγια και κυνηγότοπους του Μέλανα Δρυμού. Άφιξη στο Στρασβούργο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΜΠΟΒΙΛ – ΡΙΚΕΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη σημερινή μας διαδρομή, θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμποβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας στον «δρόμο του κρασιού», επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινή επίσκεψη στη συνοικία όπου βρίσκονται τα εντυπωσιακά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς τα βορειοανατολικά, περνώντας πάνω από τον ποταμό Ρήνο, φυσικό σύνορο που η Γαλλία και η Γερμανία συχνά παραβίαζαν στη μακραίωνη αντιπαλότητά τους, μέχρι και το πέρας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη στη Χαϊδελβέργη, που είναι κτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Νέκαρ. Επίσκεψη του κάστρου με τελεφερίκ  και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολύβουη αγορά της πόλης. Νωρίς το απόγευμα επισκεπτόμαστε το Μπάντεν-Μπάντεν, φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΥΛΟΥΖ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΝΕΣΑΤΕΛ – ΛΟΖΑΝΗ

Πρωινή οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό την Λοζάνη. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Μυλούζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας, όπου θα επισκεφθούμε  το ιστορικό κέντρο και τα μνημεία. Ελεύθερος χρόνος και στη συνεχεία αναχώρηση για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και φημισμένη για τη μεσαιωνική της ιστορία, την Βασιλεία. Επόμενος σταθμός το Νεσατέλ. Ελεύθερος χρόνος για να δείτε την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και συνέχεια της διαδρομής για τη Λοζάνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΖΑΝΗ – ΜΟΝΤΡE – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΟΖΑΝΗ

Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το επίνειο της πόλης, το Ουσί, για να δούμε το Musée Olympique, το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενεί μόνιμα και προσωρινά εκθέματα σχετικά με τον αθλητισμό. Το μουσείο αυτό ιδρύθηκε στις 23 Ιουνίου1993 με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς για το 1995. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μοντρέ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας και θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που εκτυλίσσονται εκεί όλο τον χρόνο, με το Φεστιβάλ Τζάζ να αποτελεί μία από τις πιο κορυφαίες μουσικές συναντήσεις παγκοσμίως. Αφού εισέλθουμε σε γαλλικό έδαφος, προσεγγίζουμε τη λουτρόπολη Εβιάν, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του ομώνυμου εμφιαλωμένου νερού. Στάση για φωτογραφίες και καφέ και αναχώρηση για τη Γενεύη, την πόλη όπου εδρεύουν πολυάριθμοι Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Φθάνοντας στο κέντρο της πόλης, θα δούμε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φθάνει τα 140 μέτρα. Στη συνέχεια, θα δούμε το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια, το Δημαρχείο, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών κ.ά. Επιστροφή στη Λοζάνη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΖΑΝΗ – ΓΚΡΙΓΙΕΡ – ΒΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινή αναχώρηση για μία από τις «κοιτίδες» των ορεσίβιων τυροκόμων, την Γκριγιέρ. Η κουκλίστικη αυτή καστροπολιτεία μοιάζει αφημένη στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, ανέγγιχτη από το άγχος και τον σύγχρονο ρυθμό ζωής. Αφού μάθουμε τα σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής του ομώνυμου παραδοσιακού ελβετικού αγελαδινού τυριού, ιδανικού για φοντί λόγω της σφιχτής, συμπαγούς και ελαστικής του σάρκας που λιώνει τέλεια, θα αναχωρήσουμε για την ομοσπονδιακή έδρα της κυβέρνησης, την κομψή Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ, με φόντο τις μεγαλοπρεπείς Άλπεις. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Πύργο του Ρολογιού που φιλοξενεί το περίφημο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι, τον Καθεδρικό Ναό, το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που ανακάλυψε τη θεωρία της σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας και «νομισματική» πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Ελβετική αυτή μητρόπολη περιτριγυρίζεται από κατάφυτους λόφους, ενώ το υγρό στοιχείο κυριαρχεί, καθώς τόσο ο ποταμός Λίματ που την τέμνει στα δύο, όσο και η λίμνη της Ζυρίχης καθορίζουν τη γεωγραφία της πόλης. Γνωστή κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ως Turicum, η Ζυρίχη αναπτύχθηκε τον μεσαίωνα και το 1351 έγινε το πέμπτο μέλος στην ελβετική συνομοσπονδία (που εκείνη την περίοδο ήταν μια συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών). Στην πόλη αυτή ιδρύθηκε το 1916 το περίφημο Cabaret Voltaire, όπου γεννήθηκε το καλλιτεχνικό κίνημα του Ντανταϊσμού (Dada). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή περιήγηση στη Ζυρίχη. θα δούμε μεταξύ άλλων τη διεθνούς φήμης λεωφόρο με τις μεγάλες τράπεζες και τα μοντέρνα καταστήματα, τη Μπανχοφστράσσε, τον Καθεδρικό Ναό, τον ναό Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη (με διάμετρο 8,7 μέτρα), την πλατεία Μυνστερχόφεν, με τα διακοσμημένα σπίτια των συντεχνιών και το Λίντερχοφ, την ιστορική τοποθεσία του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού κάστρου με τον περίφημο τάφο, στον οποίο αναγράφεται η λέξη Turicum, που λέγεται ότι μετεξελίχθηκε σε Zurich (Ζυρίχη). Στη συνέχεια, θα εξορμήσουμε προς το Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας) για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης. Μετά την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Πτήσεις:

Start your journey