Αλσατία - Γερμανική Σουηβία

Αλσατία - Γερμανική Σουηβία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

28/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
499
αναλυτικά

Γερμανία

Αλσατία, Γερμανική Σουηβία
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Φρανκφουρτη - Καρλσρουη - Στρασβουργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη στη νοτιοδυτική Γερμανία. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την αρχοντική Καρλσρούη, έδρα Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας. Περιήγηση στην πόλη, στάση για καφέ και γεύμα και αναχώρηση για το Στρασβούργο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της "Μικρής Γαλλίας" και βόλτα στην πλατεία του επιβλητικού καθεδρικού ναού. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Στρασβουργο - Κολμάρ - Ριμπωβίλ - Ρικβίρ - Στρασβουργο

Κατά τη σημερινή μας διαδρομή θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμπωβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας στον "Δρόμο του Κρασιού", επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το "στολίδι της Αλσατίας", το Κολμάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση. 

 

3η ΗΜΕΡΑ: Στρασβουργο - Χαϊδελβεργη - Μπαντεν Μπαντεν - Στρασβουργο

Πρωινή επίσκεψη στη συνοικία στην οποία βρίσκονται τα εντυπωσιακά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε με προς τα βορειοανατολικά, περνώντας πάνω από τον ζωογόνο ποταμό Ρήνο, φυσικό σύνορο που η Γαλλία και η Γερμανία συχνά παραβίαζαν στην μακραίωνη αντιπαλότητά τους, έως το πέρας Β’ παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη στην πανεπιστημιούπολη  Χαϊδελβέργη, που είναι χτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Νέκαρ. Επίσκεψη του κάστρου με τελεφερίκ και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολύβουη αγορά της πόλης. Νωρίς το απόγευμα επισκεπτόμαστε το Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο ευπόρων, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο. Επιστροφή Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.  

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (Βόλτα στην πόλη) - Φρανκφουρτη - Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Βραδινή πτήση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Στρασβούργο. Θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης θαυμάζοντας τον καθεδρικό ναό Cathedral Notre Dame de Strasbourg (6η υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), το φράγμα Βομπάν, το Palais de l Europe, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.ά. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την βραδινή μας πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

Start your journey