Αγία Πετρούπολη - Μόσχα

Αγία Πετρούπολη - Μόσχα

Γιατι να πάτε: 
Δώρο 1 σαμπάνια ανά ζευγάρι – για την αλλαγή χρονιάς στη Κόκκινη Πλατεία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 7 to 9 days

Αναχωρήσεις

24/11 ● 23/12 ● 25/12 ● 30/12 ● 4/1 ● 23/2 ● 23/3 ● 30/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
780
αναλυτικά

Ρωσία

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ:  Πτήση για Αγ. Πετρούπολη μέσω Μόσχας

Πτήση για Αγ. Πετρούπολη, μέσω Μόσχας. Τις πρώτες πληροφορίες για τη πόλη και το κέντρο της θα τις λάβετε από τον ελληνόφωνο ξεναγό σας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

2η ΗΜΕΡΑ:  Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη Φρουρίου Πέτρου & Παύλου-Ερμιτάζ

Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο. Σήμερα θα επισκεφθείτε το Πεδίον του Άρεως με την αιώνια φλόγα και θέα προς το ναό του ρέοντος αίματος. Ακολουθεί το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου-το τόπο ταφής των Τσάρων της Δυναστείας «Ρομανόφ», η Παναγία του Καζάν στη κεντρική λεωφόρο Νιέφκσυ και ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ. Το 3ο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο με πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα  μεταξύ των οποίων συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ , αλλά και εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Λαύρα Αλ Νιέφσκυ-Ανάκτορα Πούσκιν & Πέτρχοφ

Κάνοντας μία πρώτη στάση στη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας αλλά και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας),  θα συνεχίσετε για τα θερινά ανάκτορα της Μ. Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου ή αλλιώς Πούσκιν), γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και υπερβολή τους και διάσημα για τη κεχριμπαρένια τους αίθουσα.Θα ακολουθήσει  βόλτα στους κήπους των ανακτόρων και έτσι θα έχετε την ευκαιρία (προαιρετικά) να κάνετε μία  βόλτα με τρόικα. Ακολουθεί η μεταφορά στη θερινή κατοικία του Μ. Πέτρου (Πέτερχοφ) γνώστη για τη μεγαλοπρέπεια της και για τα διάσημα σιντριβάνια της (κλειστά τη χειμερινή περίοδο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. 

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ημέρα Ελεύθερη

Κάντε τις βόλτες σας στη γιορτινή πόλη, επισκεφθείτε αν θέλετε τα ανάκτορα Γιουσούποφ με την κέρινη αναπαράσταση δηλητηρίασης του Ρασπούτιν. Ακόμα δοκιμάστε ένα ζεστό ρόφημα και πυροσκί στο Ανγκλετέρε και παρακολουθείστε μία εορταστική παράσταση από τα μπαλέτα Μαρίνσκυ (πρώην Κίροφ).

Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη

 

5η ΜΕΡΑ: Πτήση για Μόσχα-Μουσείο Κοσμοναυτών-Ξενάγηση πόλης-Κόκκινη πλατεία

Πρωινή πτήση για Μόσχα και πρώτη σύντομη βόλτα στο μουσείο Αστροναυτικής ή κοσμοναυτών για να δείτε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας όπως και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα & Στρέλκα. Ακολουθεί η γνωριμία με τη πρωτεύουσα, με πρώτη στάση στη γέφυρα του Πατριάρχη & το καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Συνεχίζετε με την ομορφότερη πλατεία του κόσμου «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο,  το ναό του Αγ. Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Στη συνέχεια θα φωτογραφήσετε πανοραμικά από το λόφο των Σπουργιτιών όλη τη Μόσχα αλλά και την ομορφότερη «Αδελφή του Στάλιν». Θα κλείσετε με μία στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή  Νοβοντέβιτσι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και δείπνο. 

 

6η ΜΕΡΑ Πάρκο Ιζμάιλοβο - Μουσείο Μποροντινό

Πρωινή επίσκεψη του πάρκου Ιζμάιλοβο (κάτι σαν το δικό μας μοναστηράκι). Εκεί μπορείτε να δείτε μία ξύλινη αναδόμηση της παλιάς Ρωσίας και μία αγορά για να κάνετε παζάρια στα λιτά ξύλινα μικρομάγαζα και να αγοράσετε σουβενίρ σε προνομιακές τιμές ! Επόμενη στάση το νεο-ανακαινισμένο μουσείο του Μποροντινό, όπου ο Φραντς Ρουμπό, μελετώντας όλα τα στοιχεία της μάχης των Ρώσων κατά των Γάλλων στρατιωτών του Ναπολέοντα το 1812, τα αποτύπωσε με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια ενός ντοκιμαντέρ, σε έναν πανοραμικό κυκλικό καμβά. Οι  διαδραστικές πλέον δυνατότητες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση στον επισκέπτη να λαμβάνει και σχόλια για κάθε σημείο της μάχης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. . …Στη περίπτωση που το συγκεκριμένο μουσείο είναι κλειστό, θα αντικατασταθεί το μουσείο με του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: Κήποι Αλέξανδρου-Κρεμλίνο-Θησαυροί του Στέματος (Άρμουρυ), Πεζόδρομος Αρμπάτ-Κάτω Ανάκτορα (metro)

Πρωινή περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, με τα μικρά αγάλματα από παραμύθια. Ακολουθεί επίσκεψη στη καρδιά της Ρωσίας «Το Κρεμλίνο» , για να επισκεφθείτε τους ναούς της στέψης & ταφής των τσάρων και στη πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου να θαυμάσετε το Μεγάλο καμπαναριό,  το τσαρικό κανόνι του Φιοντόρ Α’ την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα. Περνώντας από το παλάτι του Πατριάρχη, θα επισκεφθείτε το θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων , θρόνων και αμαξών.  Ακολουθεί στάση για ξεκούραση στο διασημότερο πεζόδρομο της πόλης «Στάρι Αρμπάτ» …σημείο που θυμίζει την δική μας Πλάκα και τέλος θα επισκεφθείτε «τα κάτω ανάκτορα του λαού» δηλαδή τους διασημότερους σταθμούς metro, διακοσμημένους με βιτρό- μπρούτζινα αγάλματα &περίτεχνα φωτιστικά. 

 

8η ΜΕΡΑ: Μόσχα-Ελεύθερη μέρα

Διασκεδάστε στο υπέροχο παγοδρόμιο με φόντο την κόκκινη πλατεία, κάντε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας με παραδοσιακά προϊόντα και ρώσικες καλλιτεχνίες και δοκιμάστε ένα κρασί στο ιστορικό Πούσκιν καφέ.  Δείπνο θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου.

 

9η Μέρα: Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό, θα γίνει η μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Περιλαμβάνονται

● Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο της  Aeroflot & εσωτερικές πτήσεις για συντομία στο πρόγραμμα ● Μεταφορές-Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ● 4 νύχτες σε κάθε πόλη σε διακεκριμένα 4* κεντρικά ξενοδοχεία Palmira Moscow στη Μόσχα, Sokos Olympia Garden στην Αγ. Πετρούπολη  ή αντίστοιχα ● Τοπικοί ελληνόφωνες ξεναγοί που θα εκτελεί χρέη συνοδού και θα είναι μαζί σας καθημερινά καθ όλη την διάρκεια της ημέρας σε κάθε πόλη (εκτός ημερών που δεν θα έχουν καμία δραστηριότητα και θα είναι ελεύθερες)● Ημιδιατροφή εντός  ξενοδοχείων (πρωινό και δείπνα) ● Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται      

● Φόροι αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων, βίζα(5 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια € 480

 

Σημειώσεις 

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του! Έτσι την ημέρα άφιξης στην Αγ. Πετρούπολη(ανάλογα με την ώρα), μπορεί να γίνει κάποια ξενάγηση.
  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 12 ατόμων

 

Σχετικά με τις πτήσεις της Aeroflot

  • 25/12 Αθήνα 00.20 – Μόσχα 05.30 (03.45’)
  • 25/12 Μόσχα 07.10-Αγ. Πετρούπολη 08.35 (0.50’)
  • 29/12 Αγ. Πετρούπολη 08.55 – Μόσχα 10.10
  • 02/01 Μόσχα 19.15–Αθήνα 22.30 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο € 850

Επιβάρυνση μονόκλινου + €420

 

Start your journey