Ίμβρος - Τένεδος - Τροία

Ίμβρος - Τένεδος - Τροία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

24/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
395
αναλυτικά

Ίμβρος - Τένεδος - Τροία
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Κομοτηνή
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:30 με ενδιάμεσες στάσεις για την Κομοτηνή. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο ANATOLIA 3* sup. Για όσους επιθυμούν, περίπατος πεζή. Δείπνο.

 

2η μέρα: Ξάνθη - Καλλίπολις - Τροία - Τσανάκαλε
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου). Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιος προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης, με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Χρόνος για βόλτα, καφέ και επίσκεψη  στο μουσείο Πίρι Ρέϊς, του διάσημου ναυάρχου του 16ου αι. Διέλευση του Ελλησπόντου με πλοιάριο για Λάμψακο και πατάμε πλέον στην Ασιατική πλευρά κατευθυνόμενοι για την Τροία, το Ομηρικό Ίλιον κάτω από το όρος Ίδα της Φρυγίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο (έξοδα ατομικά) της πόλης του βασιλιά Πρίαμου που πρώτος ξανάφερε στο φως ο Ερρίκος Σλήμαν στα 1870 και συνέχισε να ερευνά στα νεότερα χρόνια ο Κόρφμαν (1988-2005). Θα δούμε και το ..αντίγραφο του Δούρειου Ίππου πριν πάρουμε το δρόμο για το παραθαλάσσιο Τσανάκαλε. Εγκατάσταση στο υπερπολυτελές και κεντρικό PARION HOTEL 5* Lux. Δείπνο.

 

3η μέρα: Τένεδος
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Γκεϊκλί, απ’όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Τένεδο. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου στην παλιά Ελληνική γειτονιά, αλλά και το Γενοβέζικο κάστρο του 1100μΧ που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού (έξοδα ατομικά). Απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά. Εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται για να ψωνίσουν, να δροσιστούν, να χαλαρώσουν, να πιούν ένα παγωμένο χυμό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Απολαύστε την πισίνα τις ανέσεις του Spa με χαμάμ, σάουνα κ.α. Δείπνο.

 

4η μέρα: Ίμβρος
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι του Καμπάτεπε, απ’όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Ίμβρο. Φθάνουμε στο Κουζούλιμανι (Άγιος Κύρυκος) και περιήγηση στο νησί ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τα χωριά Σχοινούδι (Sirinkoy) και τα Αγρίδια. Επόμενος σταθμός μας η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το σημερινό Ζεϊτινλί Κόϋ, που σημαίνει ελαιώνας και είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης. Αργότερα επίσκεψη στην ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού με την εκκλησία της Παναγιάς. Χρόνος για περίπατο, σουβενιρ και φαγητό σε κάποιο από τα ελληνικά ταβερνάκια. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι για την επιστροφή μας, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από μία πατρίδα της καρδιάς μας. Δείπνο.

 

5η μέρα: Τσανάκαλε - Ξάνθη
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναμνηστικές φωτογραφίες στο πιο πρόσφατο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου που έκαναν δώρο στην πόλη οι συντελεστές της Χολιγουντιανής ταινίας “Τροία”. Περνάμε και πάλι τον Ελλήσποντο με κατεύθυνση τα σύνορα των Κήπων και από εκεί για την πόλη της Ξάνθης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ζ PALACE 5*. Για όσους επιθυμούν, περίπατος πεζή στην παλιά πόλη. Δείπνο.

 

6η μέρα: Ξάνθη - Καβάλα - Αθήνα
Απολαυστικό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, οπωσδήποτε τα κάστρα αλλά και το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας. Χρόνος για καφέ και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

 

Σημειώσεις:
• Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Από τις δωρεάν παροχές Spa του Parion Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι κατόπιν ραντεβού και με extra χρέωση. • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την αναχώρηση, χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα αναγραφόμενα. Επίσης οι διανυκτερεύσεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης δύναται να πραγματοποιηθουν στην Αλεξανδρούπολη ή και στην Καβάλα. • Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφική με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

 

015

Start your journey